Få flest mulige point på dit hotelprogram

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Du kan optjene hotelpoint på taxien til lufthavnen, indkøb i shopping centret, turen i tivoli eller dit museumsbesøg. Og måske kan du også spare lidt penge.

Hvis du bestiller din overnatning på hotellets hjemmeside, kan du være heldig, at hotellet tilbyder en pakke, der indeholder et par ekstra ydelser. Måske er det værd at gå efter disse, for at få lidt ekstra point i dit hotelprogram eller spare lidt penge. Dette uanset, om du er på forretnings- eller ferierejse. Du får et par eksempler i denne artikel.

Honeymoon in Ankara

Mit første eksempel er fra et af mine favorithoteller: Sheraton i Ankara. Her kan du booke et værelse med morgenmad for 152 euro (som er prisen for medlemmer af loyalitetsprogrammet Marriott Bonvoy). Men hvis du tager Honeymoon pakken, koster værelset kun 125 euro. Altså sparer du 27 euro på at tage pakken.

Tilbud til single forretningsmanden: Spar 27 euro på en honeymoon pakke

Det skal dog nævnes, at normalt sparer du mindre på at tage honeymoon pakken – normalt er besparelsen på 5 euro. Men alle, som vælger pakken får en flaske mousserende vin og lidt lækkerier. Altså: Tag pakken, betal mindre og få mere.

Honeymoon pakken. Du får en flaske mousserende vin og 2 glas – også selvom du har et enkeltværelse
Søde jordbær med chokolade, en hjerteformet kage og andre lækkerier

Hotelpoint på museumsbilletter

Jeg stod og skulle bruge et hotel i Aarhus til et par gæster, som kom på besøg – og faldt over, at hotellet også tilbyder pakker med billetter til Den Gamle By og Moesgaard Museum. Et dobbeltværelse fås til 1.541 kroner. Denne pris skal sammenlignes med “Best Available Rate” til 1.365 kroner (dette er også en fleksibel reservation uden morgenmad, som kan afbestilles helt op til ankomstdagen).

Du betaler altså 176 kroner for 2 billetter. Normalt koster en billet til Den Gamle By 135 kroner, mens Moesgaard Museum tager 140 kroner for en billet. Du sparer altså penge, ved at købe adgangen til museerne i din hotelpakke.

Hvad med en billet til Den Gamle By i Aarhus eller Moesgaard Museum

Men der er et par småting, du skal være opmærksom på:

  • Museerne kan have rabat til studerende, pensionister eller andre gæster. Derfor skal du undersøge priserne, før du vælger hotellets pakke.
  • Der er mange forskellige priser for de forskellige typer reservationer – derfor skal du sammenlige prisen på pakken, med den reservation, der vil være oplagt for dig. Eller sagt med andre ord: Hvis du under alle omstændigheder vil tage et forudbetalt ophold, vil det blive for dyrt at tage en pakke med en museums billet
  • Endelig vil pakkens pris ofte være den samme uanset om du reserverer for 1 eller 3 dage. Selvom du skal bo på hotellet 3 nætter, vil du formentlig kun besøge museet en af dagene. I så fald du skal ikke tage pakken for 3 nætter og betale 3 gang 176 kroner. Vælg i stedet at lave 2 reservationer. En reservation med museums pakken og en anden normal reservation for de resterende 2 tage.

Tivoli, taxi eller rabatkort til turister

Jeg har set lignende eksempler på hotelpakker med entre til Tivoli i København.

Somme tider har hotellerne også pakker, der inkludere transport til og fra lufthavnen. Samme hoteller tilbyder ofte at arrangere transport med hotellets taxi til lufthavnen. Selvom du betaler for taxaen til receptionen, så optræder taxaregningen som “udlæg” på regningen – og det giver derfor ikke point i dit hotelprogram. Hvis du vil have point for taxiregningen, skal du bestille pakken, hvor transporten er en del af værelsets pris.

Der er tilsvarende eksempler med rabatkort til turister, der somme tider er inkluderet i værelsesprisen. Sommetider kan pakken også indeholde middage på gourmet restauranter, vouchers til lobbybaren eller andre interessante tilbud.

Du skal som udgangspunkt regne med, at pakken koster mere end værelset uden pakke. Men hvis merprisen ligger på et rimeligt niveau, så er det værd at tage pakken og få de ekstra hotelpoint.

Konklusion

Det er værd at undersøge, om hotellerne har nogle attraktive opholdspakker, som du kan bestille. Måske kan du spare penge, måske kan du få ekstra point i dit hotelprogram. Men under alle omstændigheder skal du lige tjekke prisen for de ekstra ydelser, så du ikke betaler for meget for de ekstra point.

 

Forsidefoto: Courtyard Prag, der ofte tilbyder pakker.

Øvrige foto er taget af forfatteren.

 

 Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *