Får SAS EuroBonus MasterCard en ny konkurrent?

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

SAS EuroBonus Mastercard har længe været et af de få kort, hvor man i Danmark kunne få “rabat” på varekøb i alle forretninger. Rabatten bliver dog udbetalt som bonuspoint.

Er SAS EuroBonus MasterCard nu på vej til at få mere konkurrence efter de sidste forringelser og de stramme rejserestriktioner? Jeg kikker i denne artikel på CashbackAPP, der er ejet af firmaet Cashbackpoints Nordic ApS. Her optjener du rabat, som kan overføres til din bankkonto. Den geniale idé er, at CashBackAPP er knyttet til dit Dankort – og dermed rimelig let at bruge. Desværre får du kun rabat i de butikker, hvor der er en aftale med CashbackAAP. Og disse er ofte i de store byer. Du kan tilmelde dig CashbackAPP via dette link.

Bemærk: Linkene i denne artikel til CashbackAPP giver mig 30 kroner i henvisningspræmie. Du har naturligvis også mulighed for at tilmelde dig CashbackAPP via deres hjemmeside uden at dette udløser en betaling til mig.

Du skal bruge dit SAS EuroBonus Mastercard meget, før det er tjent hjem

Der kan være mange grunde til du har et SAS EuroBonus MasterCard. Hvis du alene har det for at optjene EuroBonus point, så er det rimeligt let at regne ud, hvor meget, du skal bruge kortet, før det har tjent sig hjem.

Det almindelige SAS EuroBonus MasterCard koster 295 kroner om året – og du optjener 10 point for hver 100 kroner, du betaler med kortet (15 point for betaling i udenlandsk valuta og 20 point for køb på www.sas.dk). Med de nuværende rejserestriktioner og den meget begrænsede flytrafik, vil de fleste formentlig kun optjene eurobonus point ved køb i Danmark.

Hvis vi forudsætter, at ét point er 10 øre værd, og du udelukkende bruger kortet i Danmark: Så skal du bruge 29.500 kroner på kortet, før du har tjent årsgebyret hjem. Herefter begynder du at “tjene” på at have kortet.

MasterCard Premium

Regnestykket er lidt anderledes for premium kortet

Hvis du har det dyrere SAS EuroBonus Premium MasterCard, så er årsgebyret 1.495 kroner. Regnestykket her er noget anderledes, idet du både får 1.000 statuspoint hver måned. Desuden har du mulighed for at få billigere bonusbilletter. Lige nu er disse fordele meget svære at få noget ud af – men under alle omstændigheder skal værdien af disse indgå i beregningen.

På premium kortet får du 15 EuroBonus point for hver 100 kroners køb. Hvis vi forudsætter, at at de øvrige fordele ved kortet sættes til 0 kroner, og dine EuroBonus point er 10 øre værd, så skal du faktisk op og bruge 100.000 kroner om året, før du har tjent årsgebyret hjem. Denne beregning er også baseret på, at du udelukkende bruger kortet i Danmark og ikke køber flybilletter hos SAS.

Derfor er det naturligt, at mange begynder at vurdere, om de har brug for deres SAS EuroBonus MasterCard. Hvis du alligevel skal have et kort, kan du kikke på alternative betalings- og kreditkort. Måske er dette et kort i banken, som kan give dig andre fordele i bankens loyalitetsprogram.

Du må naturligvis lave dine egne beregninger med dine egne tal. Jeg har brugt værdien 10 øre pr. point – og det vil mange nok sige er alt for højt lige nu.

Jeg vil hverken fraråde eller anbefale et SAS EuroBonus MasterCard. Men jeg vil anbefale, at du med udgangspunkt i dit forbrugsmønster og præferencer undersøger, hvorvidt du får værdi for dit årsgebyr – og sammenligner med alternativer.

Mine erfaringer med Cashback

Jeg har selv begrænset erfaring med cashback og generelle loyalitetsprogrammer. Selvom jeg fra barnsben af var vandt til, at mine forældre fik dividende i brugsen – og jeg selv har COOP kort, der giver rabat ved køb i COOPs butikker. Ud over EuroBonus (og SAS EuroBonus Mastercard) samt medlemskab af forskellige hotellers loyalitetsprogrammer, har jeg aldrig brugt cashback.

I sommers faldt jeg ved et tilfælde over CashbackAPP. Jeg synets umiddelbart godt om ideen og tilmeldte mig. Mine erfaringer er ikke udelukkende positive. Men hvis du er interesseret i at få ekstra rabatter på dine indkøb, så er det måske værd at overveje CashbackAPP.

CashbackAPP

Lad mig først gentage lovprisningen: Det geniale ved CashbackAPP er, at den er knyttet til dit dankort. Altså slut med at huske at bruge medlemskort eller andre apps, der skal vises, når du handler. Men du får naturligvis kun rabat i de fysiske forretninger og on-line shops, som CashbackAPP har aftaler med.

Et par eksempler på aftaler til det rejsende folk – alle aftaler er med webshops:

  • 1% rabat hos Lufthansa
  • 10% rabat hos Expedia
  • 10% rabat hos DFDS
  • 375 kroner rabat hos rejsebureauer som Aarhus Charter og Primo Tours
  • 60 kroners rabat hos flyforsinkelser.dk

Dertil kommer aftaler hos et stort antal butikker, restauranter og cafeer. Du skal dog være opmærksom på, at rabatten kan varierer over ugen. Det vil gå for vidt at fremhæve forskellige forretninger – men ofte får du en rabat i størrelsesordenen 5 – 10%. Dette skal dog vejes op mod, at mange butikker ikke har aftale med CashbackAPP.

Du kan få den opsparede rabat udbetalt, når den samlet set når op på mindst 200 kroner (hjemmesiden nævner flere steder den tidligere grænse på 500 kroner). Hver udbetaling koster dog 20 kroner – så for at spare penge, skal du ikke bede om en udbetaling for ofte.

Der er dog også et par kritikpunkter

Alt er dog ikke lige positivt hos firmaet. Dels er oplysningerne på hjemmesiden og appen ikke helt opdateret. Bl.a. kan du stadig finde informationer om, at du kan tilmelde et mastercard. Men CashbackAPP understøtter ikke køb på MasterCard. Så den forventede rabat udebliver. Det lærte jeg på den hårde måde! Du kan heller ikke ringe til det telefonnummer, som står på hjemmesiden. “Nummeret De har kaldt eksisterer ikke”, lyder beskeden, når du forsøger at komme i kontakt med firmaet.

Endelig har jeg flere gange forsøgt at komme i dialog med den marketing ansvarlige for at få information til denne artikel. Både via kundeservice og den kontakt, Cashbackpoints Nordic ApS har oplyst i Erhvervsstyrelsens virksomhedsregister. Virksomheden er dog ikke vendt tilbage på mine henvendelser.

Jeg har også hentet virksomhedens regnskab. Du kan finde det her. Selskabets resultatopgørelse for 2019 udviser et underskud på DKK 3.152.119, og selskabets balance pr. 31. december 2019 udviser en negativ egenkapital på DKK 19.611.077. Denne er primært finansieret med lån fra ejerne.

Appen er også anmeldt hos Trustpilot. Billedet er meget tvetydigt. En tredjedel af anmeldelserne giver appen den dårligste karakter, mens en tredjedel af anmeldelserne giver 5 stjerner (som er den bedste bedømmelse).

CashbackAPP er anmeldt hos Trustpilot. Denne anmeldelse er hentet 21. november 2020

Alternativer til CashbackAPP

Der er naturligvis alternativer. Disse er eksempelvis:

  • Forbrugsforeningen, der er knyttet til fagforeninger og faglige organisationer. Foreningen har eksisteret i mere end 130 år. Medlemsskab koster 132 kroner om året
  • Cashsbackdeals, hvor du får rabat i en række on-line butikker.
  • Revolut. Kortet, hvor du spare gebyr, når du veksler mellem forskellige valutaer. Vi har tidligere omtalt kortet her. Denne artikel er dog et par år gammel, så regler og vilkår er ændret siden dengang. Eksempelvis har kortet også indgået aftale med en række forretninger om cashback.

Det er oplagt, at du undersøger de forskellige alternativer, hvis du er interesseret i at få cashback på dine indkøb.

Hvad skal du gøre?

Når du skal vurdere dit SAS EuroBonus MasterCard er det vigtigt at skelne mellem kreditkortet og cashback. Mange banker tilbyder forskellige kreditkort – og her er det vigtigt, at du får et kort, der passer til dine behov.

Flere firmaer og organisationer tilbyder cashback. Hvis du er interesseret i at hente rabatter, kan du generelt vælge, om du konsekvent vil bruge et enkelt program eller du vil shoppe mellem flere ordninger. Du kan uden tvivl hente en del penge (eller bonuspoint) – og må gøre op med dig selv, hvor meget tid, du vil investere i at få cashback. En mulighed på det danske marked er CashbackAPP, som er omtalt i denne artikel. Men der findes også alternativer.



Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Kommentarer

  1. Frank siger

    Du glemmer i din artikel at SAS selv har noget tilsvarend via LoyalSolutions https://eurobonus.shopping/en/profile/link-card
    Lige som med den løsning du har fundet, får man kun rabat på de forretninger som er tilmeldt, og den liste er lige så lidt opdateret som listen over online shops hvor man kan optjene EB points.

    • Henry Jørgensen siger

      Hej Frank

      Jeg har hverken glemt SAS løsningen (som du henviser til) eller EuroBonus shop. De er bevidst udeladt. Men når du selv nævner dem, så kan man naturligvis også linke sit dankort til optjeningen af EuroBonus point via LoyalSolutions. Eller et hvilket som helst andet betalingskort, man foretrækker at bruge.

      Jeg vil igen understrege: Læserne på InsideFlyer har forskellige forbrugsmønstre og præferencer. Derfor må hver enklet person kikke på de forskellige muligheder – og vælge det alternativ, der passer bedst (eller giver bedste tryghed).

      • Frank siger

        Jeg er ikke fortaler for den ene eller den anden løsning. Umiddelbart virker cachbackapp og loyalsolution til at være ca. lige ringe. Men når du nævner SAS EurobonusMastercard, så bør du også nævne loyalsolution for at have det fulde billed. Loyalsolution virker med mastercard, men antallen og typen af forretninger hvor man kan bruge det er MEGET begrænset. Deres kunde service lyder dog til at være VÆSENTLIG bedre end cashbackapp. Jeg havde problemer med at tilmelde mit MasterCard, og sjældent har jeg fået så god hjælp til at løse problemet.

        • Henry Jørgensen siger

          Kære Frank,

          Flere på InsideFlyer har på vores forum bekræftet den gode kundeservice fra LoyalSolutions. Jeg har også været i kontakt med dem – og fået en meget fin behandling.

  2. Allan Nielsen siger

    Circle K har siden 2019 haft et gratis mastercard med 0,5% cashback på alle køb. Den optjente cashback kan bruges til indkøb/brændstof på tankstationerne. Derudover bl.a. gratis selvrisikoforsikring ved billeje i udlandet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *