Covid-19. Sådan kommer du ind i Tyskland

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Tyskland har også strammet reglerne for indrejse for udenlandske statsborgere. Vi giver her et overblik over reglerne – som de er i dag.

Tyskland har som alle andre lande indført regler for at forhindre, at udenlandske statsborgere bringer Covid-19 til landet. Det påvirker alle rejsende. Både almindelige turister, der vil besøge nogle af de traditionelle julemarkeder og forretningsrejsende, det skal mødes med kunder og leverandører.

Transit og grænsependlere

Hvis du blot skal skifte fly i Tyskland, skal du ikke i karantæne og heller ikke fremvise en test. Det kræver dog, at du ikke har en overnatning i Tyskland og du tager det kortest mulige ophold i lufthavnen (d.v.s. fortsætter med det først mulige fly efter du er landet).

Mange pendlere krydser hver dag den dansk-tyske grænse mellem Sønderjylland og Slesvig-Holsten for at arbejde i nabolandet. Disse er heller ikke omfattet af de regler, der er beskrevet i denne artikel.

Turister

Alle rejsende fra Danmark (undtagen Færøerne og Grønland) skal i 10 dages karantæne ved indrejse i Tyskland. Hele Danmark er dermed defineret som risikoområde. Rejser du til Tyskland fra et risikoområde, skal du registrere dig digitalt inden indrejse på følgende hjemmeside:  https://www.einreiseanmeldung.de/#/  Du får en bekræftelse, som du du altid skal have på dig (enten i en digital version eller en udskrift) og kunne vise når det kræves.

Det betyder med andre ord, at det bliver vanskeligt at tage på juleshopping i Berlin eller besøge et af de traditionelle julemarkeder. Mange af de tyske julemarkeder er dog aflyst på grund af den nuværende pandemi. Det bliver nok også svært at nyde en glühwein, for de tyske restauranter og cafeer er også lukket for at forhindre spredning af Corona virussen. Loungerne i lufthavnene betragtes også som restauranter – men da all servering af mad- og drikkevarer er indstillet, kan du stadig komme ind og sidde i en rimelig stol og måske få lidt arbejde fra hånden.

Karantæneforpligtelsen gælder for alle, der rejser ind i Tyskland, og som inden indrejsen var i en region eller et land klassificeret som et risikoområde af Robert Koch Instituttet. Robert-Koch-Instituttets oversigt over risiko-områder finder du i dette link

Det er muligt at afkorte karantænen, hvis du tager en corona test tidligst 5 dage efter indrejse – og den viser, at du ikke har Covid-19.

Forretningsrejsende

Foto: Lufthansa

Forretningsrejsende skal i princippet opfylde samme krav som turister. D.v.s. registrering og 10 dages karantæne. Men, der er en undtagelse: Hvis dit ophold højst er på 5 dage kan du slippe for karantænen, hvis du kan fremvise en negativ Covid-19 test (Antigen eller PCR-Test) og opfylde disse betingelser:

  • Dit ophold i Tyskland (eller dit ophold i risiko-områder) er højst 5 dage.
  • Du kan dokumentere, at din forretningsrejse var nødvendig og krævet (dokumentation fra arbejdsgiver eller uddannelsessted).
  • Din negative test var taget højst 48 timer forud for indrejsen eller senest 72 timer efter indrejse. Hvis testen er taget efter indrejse, må du forvente at skulle være i karantæne indtil resultatet foreligger

Denne artikel er baseret på informationer fra Lufthansa og Udenrigsministeriets rejsevejledning. Reglerne kan altid ændres – og derfor bør du altid undersøge dem umiddelbart før din indrejse. Du skal også være opmærksom på, at de enkelte tyske delstater kan have deres egne regler.

Forsidefoto: Julemarked i Tyskland. © pxfuelHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *