Færøerne lancerer fjern-turisme: Fjernstyr levende guider hjemmefra

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Alle kan nu hjemmefra besøge Færøerne. På en virtuel platform kan du styre en lokal beboer og gå på opdagelse i det uspolerede landskab gennem et live videokamera og fjernkontrol via platformen.

Visit Faroe Islands har lanceret initiativet ’Remote Tourism’. Det er en virtuel turismeplatform – og den første af sin slags nogensinde. Mennesker fra hele verden kan besøge Færøerne på trods af den igangværende pandemi og rejsebegrænsninger blot via mobiler, tablets og computere. Gennem den nye platform er det muligt for virtuelle rejsende at udforske Færøernes fantastiske natur, komme tæt på de majestætiske vandfald og opleve de traditionelle huse.

Færøerne inviterer virtuelle turister med på live-opdagelse gennem de lokale beboere. Photo credit: Kirstin Vang / Visit Faroe Islands

Du styrer en lokal kameramand

De lokale færinger lægger øjne, ører og krop til oplevelsen, mens de virtuelle turister drager på opdagelse. De lokale er udstyret med et live videokamera. Det gør det muligt for turisterne ikke kun at nyde udsigten på turen, men også kontrollere hvor og hvordan de udforsker. Du styrer personen med kameraet og kan bestemme, hvornår den lokale skal dreje, gå, løbe og endda hoppe. Som et real life-computerspil kan de virtuelle turister altså kontrollere beboernes bevægelser. Det behøver ikke kun at foregå til fods, men også fra fugleperspektiv med helikopter eller til vands i en kajak. De virtuelle turister kan på denne helt unikke måde i realtid opleve de stejle græsskråninger og de 80.000 får. Du kan opdage øernes uspolerede natur, udforske kendte vartegn og den færøske hovedstad Tórshavn.

Photo credit: Kirstin Vang / Visit Faroe Islands

Da rejseforbuddene begyndte, sad vi og spekulerede på, hvordan vi kunne genskabe en færøsk oplevelse for dem, der måtte aflyse eller udsætte deres rejse til Færøerne og for alle andre, der måtte sidde derhjemme med udlængsel. Resultatet er den nye platform, der giver mulighed for at gå en tur i vores storslåede natur og genvinde en følelse af frihed og udforske verden på den anden side af hjemmets fire vægge.

Guðrið Højgaard, direktør hos Visit Faroe Islands.

En tur hver dag – med svar på dine spørgsmål

De virtuelle turismeoplevelser begyndte onsdag den 15. april og fortsætter en eller to gange dagligt i omkring 10 dage. Under turene vil Visit Faroe Islands’ team sidde klar online på Instagram og Facebook Live til at besvare eventuelle spørgsmål, som turisterne måtte have. Det giver både inspiration og ekspertviden om steder at besøge og ting at se, når øerne igen åbner for besøgende.

Vi synes, at vores fjerntliggende øer er det perfekte sted at inspirere mennesker, som sidder isoleret derhjemme, og selvfølgelig håber vi at byde dem personligt velkommen, når alle frit kan rejse igen.

Guðrið Højgaard

Lanceringen af Remote Tourism-initiativet er det seneste i en række innovative initiativer fra Visit Faroe Islands. Tidligere har turismeorganisationen haft succes med Google Sheep View, hvor får kortlagde øerne til Google Street View. Man har også haft success med Faroe Islands Translate, hvor lokalbefolkningen live-oversatte sætninger fra mennesker over hele verden til færøsk.

Sådan fungerer ’Remote Tourism’

Når man kommer ind på siden www.remote-tourism.com, kan man klikke på ”join” for at stille sig i kø til turen. Hver guidede tur varer en time og hver deltager kan styre i 60 sekunder hver. Når man er færdig med at styre de 60 sekunder, kan man klike på ”join again” for at stille sig i kø til at styre igen. De som står i kø til at styre eller bare følger med på turen uden at styre, oplever turen på samme fod som den, der styrer, så de kan altså både se og høre det, som guiden ser og siger.

Sådan kommer du til Færøerne

Før Corona krisen havde både SAS og Atlantic Airways fly fra Danmark til Færøerne. SAS har prissat bonusbilletter som indenrigsbilletter – og det betyder, at det er rimeligt billigt at købe en flyrejse med bonuspoint. Vi har tidligere anmeldt et af Færøernes mange hoteller her.

Photo credit: Kirstin Vang / Visit Faroe IslandsHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *