Farvel til Uber – Goddag til Habil

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

I dag den 18. april klokken stopper Uber med at tilbyde delekørsel i København. Lige efter lanceres Habil, som er den nye tjenestes navn. Den nye tjeneste vil have primært Uber chauffører bag rattet og har følgende motto: Smart som fragt – billigt som Uber.

At Habil lanceres i dag er ikke tilfældigt. Det er et direkte modsvar til branchen og politikerne om at deleøkonomien ikke kan standses og det er hvad forbrugerne og chaufførerne vil have.

Presseansvarlig for habil, Nicolai Jørgensen udtaler til Ekstra Bladet at:

Habil er Danmarks nye transport-app, hvor du kan bestille en bil, lidt som du kender fra Uber, og du vil sikkert også kunne genkende designet, for det ligner lidt det, som man har set hos Uber eller noget af det. Her har man mulighed for at få fragtet ting fra A til B.

Der er rigtig mange Uber-chauffører, der har valgt at komme over hos os. Vi starter ud med 200 chauffører, men der er 500, som allerede har tilmeldt sig. De skal bare igennem vores registrerings-proces.

I følge Nicolai Jørgensen, så vil der udover almindelige biler også være mindre og større fragtbiler. så du vil kunne bestille både en bil, en kassevogn eller en lastbil med lift.

Konceptet er at du kan få fragtet alt fra A til B sålænge det er mindst 10×10 centimeter stort. Om du så vælge at køre med din pakke er op til dig selv. Dette er der ifølge Habil ikke noget ulovligt i.

Man kan sige, at vi kan ikke tage stilling til, om du skal have flyttet et sæt nøgler eller en flyttekasse. Du kan bestille en bil til at fragte din telefon, og du kan så hoppe med i bilen, det er ikke ulovligt.

Nicolai Jørgensen udtaler:

Man skal have en ting med, som skal fragtes, om det så er en mobiltelefon eller en flyttekasse, det er alene kunden der sætter en grænse der.

Det forventes at den ny tjeneste og App kan hentes i dag den 18. april mellem klokken 12:00 og 18:00. De sidste test er i gang og afhængigt af dette, så vil Habil åbne op for kunder, som har et transportbehov i Københavnsområdet.

Hvad siger du til dette? Giv din kommentar med på vejen herunder, på Facebook eller på vores forum, hvor det helt sikkert vil blive diskuteret meget.

Forsidebilledet er fra Habil.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *