Ferieaktiviteten strækker sig ind i august i Billund Lufthavn

Billund Airport - PR

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

August fortsatte med julis gode takter med 53,4 procent af den passagertrafik, der var i 2019. Ruteudviklingen og luftfragten spiller også stadig med musklerne med flere nye ruter og store fragtmængder.

August 2021 viser sig fra sin pæne side, hvor der er gået 208.277 passagerer igennem. Det er svarer til en vækst på 143,6 procent ift. 2020 og en nedgang på 46,6 procent ift. 2019. Aktiviteten vækker begejstring på flere parametre i lufthavnen: Prognoserne passer igen, og aktiviteten har bragt den gode stemning tilbage i afgangshallen.

Det er glædeligt at se, at vi igen begynder at kunne stole på vores prognoser. Det har været en kamp under Corona at tilpasse vagtplaner til aktiviteten, fordi den har været så uforudsigelig. Men nu begynder vi at få et overblik, og det bakker vores prognoser også op om – som heldigvis ser lyse ud. Ferieaktiviteten har strukket sig godt ind i august, så nu bliver det spændende at se, hvordan de erhvervsrejsende kommer til rejse. Men også her har vi gode forventninger, hvor SAS eksempelvis har genåbnet til Stockholm og snart Oslo. Derudover indsætter KLM større fly og flere afgange samtidig med, at efterspørgslen stiger.

Det er yderst tilfredsstillende at se, at Corona pr. 10. september ikke længere anses som en samfunds kritisk sygdom i Danmark og derved, at alle restriktioner i Danmark bortfalder. Vi håber selvfølgelig, at det også snart gælder rejserestriktionerne – både ind i Danmark og ud i resten af verden. Det er en afgørende faktor, der står i vejen for fuld genåbning af luftfarten – både for ferie- og erhvervsrejser.

Jan Hessellund, adm. direktør i Billund Lufthavn.

Ruteudvikling har taget august med storm

I august er der blevet præsenteret flerenye ruter fra Billund Lufthavn. Wizz Air har taget førertrøjen på i august, hvor de har præsenteret firenye ruter til deres østeuropæiske marked. Her har Wizz Air åbnet den første vestdanske rute til Albanien og deres hovedstad Tirana, en rute til den bosniske hovedstad Sarajevo, til Beograd og senest en rute til Skopje, som også er den første rute fra Vestdanmark til Nordmakedonien.

Foruden Wizz Airs præsentation af deres nu op til den 16. rute fra Billund Lufthavn har TUI igen åbnet salget op for tre 14-dages ferier i Thailand til januar og februar med selskabets moderne Dreamliner fly, og Ryanair har tilføjet Lissabon som endnu en attraktiv rute i deres massive netværk fra Billund Lufthavn.

Wizz Air spiller en stor rolle i at åbne op for det central- og østeuropæiske marked og er med til at skabe en central korridor for vigtig arbejdskraft i Danmark. Derudover har det stor betydning for de herboende østeuropæere, der kan besøge og få besøg af venner og familie samtidig med, at Østeuropa er et yderst populært rejsemål for danskerne. Så Wizz Air åbner bestemt op for både erhvervslivet og turismen.

Jan Hessellund, adm. direktør i Billund Lufthavn.

Værnemidler er skiftet ud med gods, der gavner dansk industri

I august 2020 var der store mængder af værnemidler på chartrede fragtfly i Billund Lufthavn. Sådan ser den nuværende situation ikke længere ud, og det giver et lille fald i mængderne ift. 2019. Billund Lufthavn ser heldigvis positivt på nedgangen, fordi værnemidlerne er blevet erstattet af det gods, der gavner Danmark: Aktiviteten foregår med import og eksport til og fra den danske industri.

Der har været en fremgang på 13,7 procent ift. august 2020 og en lille nedgang på 5,8 procent ift. august 2019.

Nedgangen af værnemidler betyder forbedring i COVID-situationen, og det er ser vi meget lyst på. Og i stedet for værnemidler får vi fyldt flyene op med import og eksport, der virkelig gavner dansk økonomi og den danske industri. Økonomien er vendt, og det kommer erhvervslivet til gode, og det er vi glade for, at vi kan understøtte med international tilgængelighed.

Jan Hessellund, adm. direktør i Billund Lufthavn.

Se tallene for august 2021 her.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *