Find ud af hvor mange Boeing 747 der forsat er i luften efter COVID-19.

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Kommer du til at savne at flyve med Queen of the Skies (Boeing 747) igen? Hvis ja, så er du en del af en større gruppe der gerne vil ud at flyve med flytypen igen når corona-tiden er overstået. Vi har lavet en status på hvor du forsat har muligheden.

FlightRadar24 er en god mulighed for at finde ud af hvor mange Boeing 747, der forsat er i operationelle og følge udviklingen i denne periode. FlightRadar24 giver også mulighed for at følge dem live (og alle andre kommercielle eller private fly).

I følge FlightRadar24, så er der lige nu 87 operationelle Boeing 747 delt ud på 13 forskellige flyselskaber. Flyselskaber som Qantas, British Airways og KLM er ikke længere med på listen, da de helt har droppet flytypen og sendt hele deres flåde på pension. British Airways sendte deres flåde af 30 Boeing 747 på pension for kort tid siden og hele 4 år før det ellers var planlagt.

Mere information: Hør vores indlæg i P1 Morgen her om hvorfor flyselskaberne pensioner deres Boeing 747 flåde (1t27m inde i udsendelsen).

British Airways havde den største Boeing 747 flåde i lang tid, men lige nu er det Lufthansa som helt suverænt har flest Boeing 747 i deres flåde. Primært fordi de havde købt stort ind af den nyeste variant Boeing 747-8i.

Flyselskaber med Boeing 747-400 eller Boeing 747-8i. Kilde: FlightRadar24

Lufthansa er derfor også eneste europæiske flyselskab, som forsat har aktive Boeing 747 og forsat vil have i en længere årrække. Da de nu har en del nye Boeing 747-8i, så forventes det at de vil holde dem aktive de næste 10 års tid (med mindre situationen ændres markant de næste 2-3 år).

Det er forventet at der sendes flere fly på pension. For eksempel kan man godt forestille sig at Thai Airways ville sende deres Boeing 747 på pension i forbindelse med deres genopbygning.

Gennemsnitsalder på flyselskabernes Boeing 747. Kilde: FlightRadar24

Så med en alder på 21,4 år, så vil det være en naturlig ting at sende deres 8 fly på pension.

3 selskaber med Boeing 747-8i

Udover Lufthansa med 19 fly, så er Air China med 6 fly og Korean Air Lines med 12 fly også flyselskaber som forventes at forsætte med deres nyeste Boeing 747.

Vil du savne at flyve med Queen of the Skies?

Forsidefoto: British AirwaysHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *