Finnair starter biometrisk boarding i Los Angeles International Airport

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Efter at man valgte at gå live med den kontaktløse biometriske boarding i Los Angeles lufthavnen, LAX, er flyselskabet Finnair nu det næste flyselskab, der gør det muligt for passager der flyver ud af USA, at gå om bord på flyet, uden at vise pas eller boardingkort.

Det eneste det kræver, er et simpelt blik på et kamera med en utrolig høj opløsning. Dette kamera “tager et billede” af dit ansigt, og dette er altså nok til at blive genkendt biometrisk inden for få sekunder, hvorefter man har adgang til at gå om bord på flyet.

Finnair fly fra LAX til Helsinki d. 9. april 2019 var det første Finnair fly, der benyttede sig af de biometriske eGates. Siden da har passagerene på ruten haft en langt hurtigere boardingproces, hvor der hverken har været behov for at vise nogen form for pas eller boardingkort ved gaten.

 

Hvordan virker det så? og hvad med sikkerheden?

Når passagerene ankommer til en selvbetjent eGate, findes der et biometrisk kamera. Dette kamera er et ergonomisk integrereret kamera der er lavet til at fange passagerenes ansigtsbillede. Derefter sendes billede sikkert til CBP TVS (traveler Verification Service), som gennemfører en matchende proces med det digitale ansigtsbillede, der er blevet taget.

 

Inden for få sekunder, afstemmer systemet passageren og passagerens fly og fortæller, om personen har adgang til flyvningen eller ej. Har passageren adgang til flyet, vil dørene i eGaten åbne og passageren kan hefter gå om bord på flyet.

Løsningen med de nye eGates er baseret på firmaet, Vision-Box Traveler platform, som giver mulighed for hurtige, sikre dataudvekslinger og dermed en langt hurtigere proces.

Det giver en hidtil uset sikkerhed ved i højere grad at bekræfte identiteten af ​​passagerene om bord samt ægtheden af ​​deres dokumenter via CBP Traveler Verification Service.

 

Hvad med fremtiden?

Lufthansa og British Airways har også benyttet løsningen som en del af deres mission for at tilbyde bedre oplevelser for deres passagerer. F.eks. tog det 350 Lufthansa passagerer lige omkring 20 minutter at boarde en Airbus A380 – uden at vise deres rejsedokumenter. Ansigtsgenkendelse var nok til at sikre deres identitet og fremskynde deres vej igennem de nye eGates – og dette var noget passagerene roste.

Det bliver spændende at se, hvad fremtiden bringer mht. eGates. Har du selv prøvet eGates i LAX? hvad synes du?

 

Kilde: LAX og Vision-box

Forsidebillede: Vision-box

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *