Fire indlejede 747ere skal fragte kirsebær til Asien til det kinesiske nytår

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

I anledning af Chinese New Year (det kinesiske nytår) sendes fire indlejede Boeing 747-fly på vingerne for at fragte  kirsebær til Asien. Tonsvis af kirsebær og hummer fra New Zealand flyves til Asien i god tid før nytåret.

Singapore Airlines har indsat fire specielle charterfly for at få fløjet hundredevis af ton med South Island kirsebær til Asien i forbindelse med det kinesiske nytår.

De to første «747-kirsebær ruter» skal hver fragte op mod 95 ton frugt. Maskinerne flyver fra Christchurch, NZ på torsdag og fredag.

SQ-Freight-

300 ton moreller

Yderligere to fly er planlagt i løbet af næste uge, for at få frugten til Singapore for videre distribution til Sydøst og Nordasiatiske markeder.

En talsmand for det Singapore baserede selskab udtaler, at charter-flyene også lastes med hummer til Chinese New Year-kunder. Totalt vil 300 ton kirsebær bevæge sig nordover de næste dage.

Chinese New Year

Kinesisk nytår er den vigtigste af de traditionelle kinesiske helligdage. Den starter nytårsdag og slutter med lanternefestival på den 15. dag. Nytårsdag er den første dag i den første måned i den kinesiske kalender, dvs. dagen med den anden nymåne efter vintersolhverv.

Ifølge en legende fra gammel tid i Kina var Nian («Nyehn») et uhyre som kunne komme lydløst ind i folks huse. Kineserne lærte dog at Nian var bange for høje lyde og farven rød, og de skræmte uhyret væk med eksplosioner, fyrværkeri og brug af rødt indendørs. Disse skikke førte til de første fejringer af kinesisk nytår.

En række traditioner knyttes til fejringen. Nytårsfesten holdes som regel på nytårsaften, mens nytårsdagen er helliget venne- og familiebesøg. Midnat fejres med knaldperler og fyrværkeri. En nærmest obligatorisk symbolladet ret i store dele af Kina er fisk, eftersom udtalen af fisk på standardkinesisk (yú) er det samme som for ordet for overflod. I Nordkina er jiaozi, som ellers er hverdagsmad, lige så obligatorisk på madbordet. Man plejer også at spise tangyuan.

Børn, men også mange andre, får oftest en nytårsgave i en rød konvolut, og mange arbejdspladser udbetaler en 13. månedsløn til sine ansatte.

 

Oprindeligt udgivet af Peter Fox på InsideFlyer.noHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *