Scandic forsætter med at vokse og overtager 8 hoteller

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Scandic Hotels har indgået aftale med hotelselskaberne Pandox og Ejendomsspar om at overtage driften af otte hoteller i Norge, Sverige og Danmark.

Totalt omfatter aftalen 1708 værelser. Disse er fordelt følgende:

  • 1136 værelse i Norge
  • 357 værelse i Sverige
  • 215 værelse i København

Syv af hotellerne ejes af Pandox og ét af Ejendomsspar. Pandox står i dag for driften af samtlige hoteller. Parterne er blevet enige om langsigtede variable indtægtsbaserede lejekontrakter for hotellerne. Scandic Hotels og Ejendomsspar/Rica Eiendom er også blevet enige om renovering samt forlængelse af eksisterende lejekontrakt for Scandic Holmenkollen Park Hotel i Norge.

Oslos førende hotel, Grand Hotel

Grand Hotel Oslo
Grand Hotel Oslo

Aftalen omfatter blandt andet Oslos førende hotel, Grand Hotel som dateres helt tilbage til slutningen af 1800 tallet. Hotellet har gennem de seneste 18 måneder gennemgået en omfattende renovering. Grand Hotel som ejes af Ejendomsspar, bliver Scandics sjette Signaturhotel i Norden. Signaturhotellerne, ”by Scandic”, er alle kendetegnet af en unik karakter og design, samt kundetilbud som afspejler kollektionen. Haymarket by Scandic og Grand Central by Scandic i Stockholm er to eksempler som blev lanceret sidste år.

Andre hoteller

Følgende andre hoteller indgår i aftalen:

Norge (udover Grand Hotel)

  • Lillehammer Hotel
  • Meetingpoint Hafjell
  • Thon Hotel Fagernes
  • Thon Hotel Sørlandet

Sverige

  • Best Western Plus Prince Philip
  • The Hub Hotel

Danmark

  • First Hotel Copenhagen

Alle hoteller har en stærk position i møde-, forretnings- og feriesegmentet på sine respektive markeder. De vil så hurtigt som muligt re-brandes og indgå i Scandics portefølje.

Overdragelsen finder sted uden overdragelsessum og alle hoteller forventes at bidrage positivt til Scandic Hotels EBITDA allerede fra 2017. Samtlige hoteller skal renoveres og bygningsejerne står for de fleste af de resterende investeringer indtil Scandic overtager driften.

Frank Fiskers, som er President & CEO for Scandic Hotels Group gør status og siger:

Vi styrker vores position som den markedsledende hoteloperatør i Norden, og forankrer samtidig vores langsigtede og fremdriftsrige partnerskab med Pandox. Jeg ser utrolig meget frem til at drive og videreudvikle disse hoteller, og til at profilere Grand Hotel i Oslo som et Signaturhotel ”by Scandic”,

Til sidst siger Jens Mathiesen, administrerende direktør Scandic Danmark udtaler:

Med overtagelsen af First Hotel Copenhagen i København betyder det, at vi kan tilbyde et endnu bredere udbud i København. Hotellet passer rigtig godt ind i Scandics øvrige hotelportefølje. Hotellet har topmoderne og fleksible faciliteter, det er ny renoveret og ligger strategisk godt ved indkørslen til København. Vi glæder os over at øge vores kapacitet i Sydhavnen, pr. 1. maj 2017, og med to hoteller dér at kunne imødekomme efterspørgslen

Overtagelsen af hotellerne i Norge er betinget af godkendelse af de norske konkurrencemyndigheder. Det er planen at Scandic Hotels overtager driften i etaper i løbet af andet kvartal 2017.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *