Flere gode nyheder fra SAS

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Det er altid rart når vi i denne tid kan komme med gode nyheder. Fra SAS har vi nu samlet et par gode nyheder, som helt sikkert bringer lidt positive tanker ind om fremtiden.

De gode nyheder fra SAS er at de forsætter med at udvide deres ruteprogram til USA og at de forsætter med at modtage nye Airbus fly. Især et bestemt fly vil der være ekstra fokus på i løbet af den næste måneds tid. Det kommer vi tilbage til. Det sker på dagen for deres regnskab for 3. kvartal 2020. Et kvartal der viser at SAS tab­te 1,4 mia kroner og en om­sæt­ning der er kraf­tigt formindsket. Det hele grundet corona krisen.

Flere nyheder om USA ruterne

I sidste uge kom der endnu en opdatering af ruteprogrammet til USA fra København. Det var endnu engang ruten til Washington som tidligere var sat til opstart den 26. august. Så blev den for godt 14 dage siden skubbet til den 9. september og kort før weekenden blev den igen skubbet. Nu hedder opstarten den 16. september og den ser lige nu ud til at holde i henhold til bookingssystemerne og informationerne på RoutesOnline.

SAS ser ud til at starte København – Washington ruten op den 16. september

Som det ses på ovenstående billeder fra SAS hjemmesiden, så er der startet salg op igen af direkte afgange til Washington.

Det bliver på samme setup, som vi har set tidligere med 2 ugentlige afgange og at besætningen overnatter i Washington inden de flyver samme fly hjem igen.

Så lige nu ser det ud til at der er planlagte afgange onsdage og søndage fra København. Det giver med en overnatning for besætningen i Washington en returafgange på mandage og torsdage.

I forvejen har SAS aktive flyvninger på New York, Chicago og San Francisco.

Vi mangler forsat en afklaring på blandt andet ruten til Boston. Der er to ting som gør den spændende. Den ene er om ruten rent faktisk starter op igen, da den kunne blive udskudt eller helt fjernet. Den anden grund er at det er den ruten som var tiltænkt som premiere for den nye SAS Airbus A321LR, som lige nu er ved at være færdig på Airbus fabrikken i Hamborg.

Lige nu er ruteopstarten (premieren) skubbet fra 18. september og frem til den 4. oktober. Om det holder må vi se – det gælder både selve flyvningerne og om det bliver med den nye Airbus A321LR. Vi tror dog det er tvivlsomt at denne dato holder og at de nye fly skal bruges på den rute.

Måske direkte afgang til Boston fra København fra den 4. oktober med SAS Airbus A321LR

SAS Airbus A321LR er snart klar til levering

Men snakken om ruten til Boston leder os hen på den anden gode nyhed SAS kommer med.

Billede fra hjemmesiden AIBFamily som følger alle Airbus flyene fra produktionen starter til flyet leveres til kunden. Kilde: AIBFamily

Vi er blevet kontaktet omkring den snarlige levering af den nye Airbus A321LR, som SAS har bestilt 3 styk af. Den første er lige ved at være klar og har netop i går, den 24. august 2020, haft sin allerførste flyvning fra Airbus fabrikken i Hamborg.

Så med første flyvning i logbogen er det normalen at flyet er leveret til kunden inden for 20-30 dage. Dette er medmindre andet er aftalt eller der er noget som skal laves i forbindelse med det såkaldte Customer Acceptance Flight.

Det som vi venter på er ikke som sådan flyet i sig selv. Der er efterhånden blevet leveret en del af dem. Det som vi gerne vil se er selve kabinen. Den er helt ny og hvordan SAS har fået installeret SAS Business, SAS Plus og SAS Go på dette fly er vi spændte på at se i virkeligheden.

Læs mere: Sådan har SAS indrettet deres Airbus A321LR

SAS har indrettet flyet med 157 sæder, hvoraf 22 er i SAS Business, 12 er i SAS Plus og 123 er i SAS Go.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *