Flyruter stoppes fra 6 lande i Afrika grundet ny COVID variant

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

I de sidste par dage er der kommet nyt fra det afrikanske kontinent om at en ny COVID variant har set dagens lys. Dette fik UK til at sætte 6 afrikanske lande på listen over røde lande. EU forventes at følge trop snarligt.

Det er bekrymringen om at denne nye variant skal sprede sig til andre lande, som man så med Delta varianten. Så derfor handles der prompte og konsekvent.

Udtalelse i går fra et medlem fra det engelske parlament på Twitter går det klart at denne nye variant tages med stor seriøsitet.

Det betyder at flyafgange fra de 6 lande og til UK ny er indstillet og vi forventer at dette også vil ske til afgange til EU landene.

Den nye variant i Sydafrika fik torsdag UK til at indføre et indrejseforbud for rejsende fra Sydafrika og 5 andre lande i regionen. Indrejseforbuddet til UK gælder fra allerede fra i dag fredag.

Ud over personer fra Sydafrika, så omfatter forbuddet også nabolandene Namibia, Botswana, Zimbabwe, Lesotho og Eswatini.

Dette har naturligvis en større indflydelse på de som skulle den ene eller anden vej her op til jul, men lige nu ser det ud til at der bliver lukket ned desværre.

EU-Kommissionen arbejder også på at sikre at al flytrafik fra seks sydafrikanske lande stoppes. Dette siger Ursula von der Leyen i tweet her til morgen:

Varianten er fortsat ny og der kendes ikke alle detaljerne af den, men det er klart at for eksempel EU vil gøre alt for at sikre at den ikke spredes lige så hurtigt som Delta varianten, som netop var skyld i at en del restriktioner er kommet retur.

Frygten for at skulle lukke grænser og andre dele ned taler sit klare sprog i de udmeldinger fra både UK og EU.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *