Flyselskaberne ser positivt på foråret og sommeren

Strand med famillie

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Der er flere flyselskaber, som er begyndt at se meget positivt på foråret og især på sommerens muligheder for at rejse igen. Det ser vi blandt andet på de mange nye ruter som er med i flyselskabernes sommerprogrammer.

For nogle dage siden meldte regeringen i Storbritannien ud at deres nye genåbningsplan betyder at der åbnes op for rejser fra midten af maj måned – altså kun om godt 2½ måned. Vi har også hørt at Thailand overvejer at åbne landet op for turister, som har fået en godkendt corona vaccination. I Europa vil Grækenland gøre det samme. Tidshorisonten er dog ikke udmeldt endnu, men til det grænske nyhedsmedie GTP udtaler den græske turistminister følgende:

Kravet for at du kan rejse til vores land, og opholde dig der, vil være en negativ test eller et vaccine certifikat.

Harry Theoharis, Turistminister i Grækenland

Sådanne udmeldinger fra landene er med til at få net flyselskaberne til at se mere positivt på sagen. CEO i SAS, Rickard Gustafson, siger i en pressemeddelse følgende til situationen:

Efterspørgslen vil sandsynligvis forblive begrænset i den nærmeste fremtid. Vi forventer dog, at efterspørgslen vil nå mere normaliserede niveauer i 2022.

Rickard Gustafson, CEO i SAS

Genåbningsplaner giver omsætning til rejsebranchen

Udmeldingen fra regeringen i Storbritannien havde en umiddelbar positiv indflydelse på antallet af søgninger på rejser og bookinger.

Det var med til give en boost ved blandt andet easyJet som oplevede en stinging på 337% i forhold sidste uge. Pakkerejserne oplevede en endnu større stigning på over 600%.

TUI oplevede at de i løbet af 24 timer efter udmeldingen fik en stigning i antallet af bookinger på 500%.

De mest bookede og søgte destinationer er i Spanien og Grækenland. Perioderne der er mest efterspurgte er i juli, august og september, hvor august er den mest efterspurgte måned. Så folk er forsat afventende og vil ikke booke rejser tæt på genåbningsdatoen i maj.

Når vi så ser på Danmark, så ser det mere sort ud. Der vil regeringen endnu ikke komme med en dato for genåbningen. I denne uge meldte Regeringen ud at der ikke sker nogen ændring på denne side af Påsken.

Om der så sker en gradvis genåbning derefter vil vi skulle vente med at få noget at vide om, men forsætter de vigtigste corona tal med at være fornuftige, så vil vi formodentlig se en langsom åbning, hvor der åbnes op land for land.

SAS er i hvert fald klar og de har meldt ud at de fra Norden vil åbne 180 nye ruter i løbet af deres kommende forårs- og sommerprogram.

SAS skriver følgende om deres forventninger til forårets og sommerens muligheder for at rejse:

I takt med at COVID-19 vaccinationerne nu går fremad, såvel i Skandinavien som rundt omkring i Europa, ser vi frem til at udvide vores kapacitet efter behov og tilbyde flere destinationer i foråret og sommeren.

Markus Ek, Vice President Global Sales i SAS

Om de åbner alle ruterne er nok tvivlsomt og afhænger naturlig vist af efterspørgsel, men primært i om der er en mulighed for at flyve. Med dette menes om rejsevejledningerne anbefaler rejser og ikke som nu fraråder det.

Også Lufthansa forudser at det er på turistruterne at kampen i første omgang kommer til at stå. Så de satser også på nye ruter i sommerhalvåret. Også Lufthansa har et primært fokus på de kanariske øer og Grækenland med ruter fra Frankfurt og München. Der er også nye ruter til Karibien.

Som kommentar til de nye ruter fortæller Harry Hohmeister følgende:

Vores turist program for sommeren 2021 er noget af det stærkeste vi har lavet. Vi forventer at mange lande åbner op for muligheden for at rejse hen mod sommerferien, da mange landes borgere så vil være vaccineret.

Vi forventer derfor at der vil komme en stor efterspørgsel på rejser når restriktionerne er fjernet og det er vi klar til.

Harry Hohmeister, Member of the Executive Board of Deutsche Lufthansa AG.

Vi følger udviklingen på InsideFlyer og ser positivt på de mange nye ruter og de positive takter på at landene genåbner. Vi håber bare på at Danmark også kommer med en dato, så industrien kan begynde at få gang i omsætningen og dermed tjene penge igen. Sker dette ikke snart, så vil flere virksomheder nok blive nød til at lukke og slukke.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *