Påskeferie i udlandet frarådes. Rejserestriktioner forlænges nu til efter efter Påske

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Rejsebranchen er i krise og der er lige nu ikke nogen hjælp at hente fra regeringen. Påskeferien i udlandet er nu for de fleste ikke en mulighed, da rejserestriktioner forlænges nu til efter efter Påske.

I går valgte Regeringen at rejserestriktioner forlænges nu til efter efter Påske.

Regeringen besluttede senest den 28. januar 2021 at forlænge de skærpede danske rejserestriktioner, som blev indført den 8. januar 2021, frem til og med den 28. februar. Med de skærpede restriktioner blev de da gældende COVID-19-modeller for rejserestriktioner midlertidigt suspenderet.

Yderligere blev der indført forbud mod transport af passagerer, der ikke kan fremvise en negativ COVID-19-test taget inden for 24 timer før afgang.

Samtidig blev de anerkendelsesværdige formål med indrejse indskrænket, og kravet om, at man ved indrejse skal kunne fremvise en negativ test foretaget maksimalt 72 timer før indrejsen, blev skærpet til 24 timer.
Rejsevejledningerne for hele verden blev ændret fra ”orange” (alle ikke-nødvendige rejser frarådes) til ”rød” (alle rejser frarådes). Der gælder samme undtagelser som for indrejserestriktionerne.

Endelig blev der tidligere indført skærpede indrejseregler for Sydafrika og Storbritannien for så vidt muligt at forebygge nye introduktioner af smitte. Da virusvarianten B.1.1.7, der oprindeligt blev konstateret i Storbritannien, nu er den dominerende variant i Danmark, har regeringen besluttet, at de særlige tiltag for Storbritannien kan ophæves, så Storbritannien sidestilles med alle andre lande på nær Sydafrika.

Regeringen har derfor besluttet at forlænge alle øvrige skærpede tiltag frem til og med den 5. april 2021.

“Gul kort” fra EU

Denne beslutning kommer til trods at EU har givet Danmark og flere andre EU lande “et gul kort” grundet alt for restriktive krav til indrejse. Det hindre det centrale princip med den frie bevægelighed i Europa for borgerne.

Det er følgende lande, udover Danmark, som har fået denne henvendelse fra EU:

  • Tyskland
  • Finland
  • Sverige
  • Belgien
  • Ungarn

Men lige nu ser det altså ud til at Danmark ikke har tænkt sig at følge EU krav om at gøre det lettere at rejse ind i Danmark for EU’s borgere. I hvert fald ikke på denne side af den 5. april 2021.

Du må gerne rejse

Som altid er det en anbefaling at du ikke bør rejse. Men det er ikke et forbud.

Du skal bare huske på at kontrollere din rejseforsikring dækker (det er der flere som gør af de danske forsikringsselskaber). Dertil skal du være opmærksom på at Danmark nu kræver at du får taget en maksimalt 24 timer gammel godkendt (og negativ) test for at rejse med fly tilbage Danmark.

Dubai har været meget i mediernes søgelys omkring “dårlige test”. Det gav netop det indrejseforbud vi har skrevet om tidligere, hvor det i en periode ikke var muligt at rejse med fly tilbage til Danmark fra Dubai, men nu er dette igen fjernet og Emirates flyver igen direkte til Dubai.

Vi har netop udgivet en anmeldelse af Park Hyatt i Dubai, og i denne kan du læse lidt om hvordan det har været at være på en uges ferie i Dubai.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Kommentarer

  1. Jakob siger

    Nu må i altså få styr på facts. Der kræves IKKE. PCR-test ved indrejse til Danmark. Man skal “bare” have en negativ test. Altså fx også alti-gen/hurtigtest. Det er en væsentlig forskel, ds det mange steder i udlandet ikke er muligt eller i hvert fald meget dyrt at få en PCR-test med svar hurtigt. Anti-gen tests er derimod lette og meget billigere at få.
    Følgende er kopieret fra coronasmitte.dk:” Der stilles på nuværende tidspunkt ikke krav om, at COVID-19-testen skal være af en bestemt type. Der skal være tale om en test, der kan påvise, om personen er smittet med COVID-19. Det indebærer, at fx både PCR-test og antigentest accepteres i forbindelse med ombordstigningen på flyet, hvorimod antistoftest ikke lever op til kravet. Navn på den testede, tidspunkt for testtagning og udsteder af certifikatet skal fremgå klart.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *