Flyv grønnere: DAT flyver nu mere klimavenligt

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

#IFLYGREEN betyder, at du flyver grønt, når du flyver på DATs indenrigsruter i Danmark.

DAT har som et af de første flyselskaber, valgt at fokusere på fuld CO2 neutralitet på deres indenrigsflyvninger.

DAT har insgået et samarbejde med Thor Heyerdahl Climate Parks og Bio8 AS. Parken omfatter et område på 2.146 hektar nyplantet mangroveskov i Myanmar og vores andel af dette projekt betyder, at CO2- udslippet fra deres indenrigsflyvninger neutraliseres med 110 %. Med 400.000 rejsende på deres ruter i Danmark betyder det en hel del for CO2-regnskabet, men hvordan er det muligt, når luftfart generelt anses for at være mindre klimavenlig?

Svaret findes for DATs vedkommende i den omstændighed, at de har investeret i at mangrovetræer nærmest er i stand til at støvsuge CO2 til sig. Der findes endnu ingen mirakelkur, der med et slag kan gøre luftfarten til verdens mest bæredygtige transportform, men mangrovetræet hjælper os på vej. 50 % af dets biomasse er CO2 og det optager op til fem gange så megen CO2 som træer i almindelighed.

Fra Midtjylland til Myanmar

Vores jord er sådan set ligeglad med, hvor CO2-udslippet finder sted og dermed også, hvor det neutraliseres. Derfor giver det mening at støtte projektet i Myanmar, selvom det handler om en rejse til Midtjylland eller Bornholm. Gennem samarbejdet med Thor Heyerdahl Climate Parks og Bio8 AS er det dokumenteret, at man kan neutralisere udslippet minimum 1:1.

Det lyder som en solstrålehistorie, for nyplantningen i Myanmar er samtidig med til at støtte lokalbefolkningen i området. Mangrovetræerne beskytter ikke bare kystområderne mod tsunamier og andet ekstremt vejr, men er også med til at øge fiskebestanden med op til 50 %. Det betyder forbedrede levevilkår for lokalbefolkningen.

Udryddelse af regnskov har trukket mange overskrifter gennem tiden, men faktisk er mangrovetræerne forsvundet i endnu større hast. I mange lande har man nået et kritisk niveau og det er på den baggrund, at Myanmar med økonomisk støtte har besluttet at stille et kystnært areal på 500.000 hektar til rådighed for en genplantning, der ikke bare kan hjælpe natur og landsbyer på fode igen, men altså også har en kapacitet til at optage over 500 millioner tons CO2.



Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *