Flyvende grise i Billund

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

2.200 grise er sendt med fly til Kina under COVID-19 pandemien. Det kinesiske flyselskab China Southern stod for transporten.

I Danmark er den afrikanske svinepest nok mest kendt for at være grunden til der blev opført grænsehegn ved den dansk-tyske landegrænse. Men i Kina har sygdommen kostet halvdelen af landets grise livet. Derfor køber den kinesiske landbrugssektor nye avlsgrise i udlandet. Og indkøberne har også være på besøg i Danmark, hvor de har haft den store prangerpung fremme.

2.200 grise med fly til Kina

Det store kinesiske selskab Guilin Liyuan Cereal & Oil Feed Co Ltd. købte 2.200 grise i Danmark. Disse skulle sendes med fly til den kinesiske lufthavn Guiyang Longdongbao International Airport. Lufthavnen ligger i det sydlige Kina og har IATA koden KWE. Det var svært at finde et europæisk flyselskab, der ville tage opgaven. For piloterne og det øvrige personale på flyet skulle i 14 dages karantæne, når de kom tilbage fra Kina. Kinas største flyselskab China Southern var imidlertid klar til at løse opgaven. De måtte sende 3 fly, for at få plads nok til alle grisene.

China Southern. Arkivfoto leveret af Pixabay

Vi andre synes det er hårdt, at komme i 14 dages karantæne efter en rejse. Men straks efter ankomsten kom grisene i 45 dages karantæne. Her skal de testes for en stribe svinesygdomme, før de får lov til at fortsætte rejsen til det landbrug, køberen har udset til deres fremtidige hjem.

Salg af grise er glippet

Det danske selskab Danbred, der producerer avlsgrise har kunder i hele verden. Det er dog sjældent at kunden køber så mange grise, at de kan fylde et helt fly. Ofte kommer grisene derfor med som en delforsendelse på et fragtfly. Eller måske kommer de med i fragten på et passagerfly. Men COVID-19 har også ramt transporten af grise med fly. Dels er antallet af afgange blevet væsentligt reduceret, og dels har myndighederne også lagt begrænsninger på transport af dyr.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *