Første flyselskab annullerer deres Boeing 737MAX ordre – Milliarder er på spil for Boeing

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Lige nu er der en masser af usikkerhed omkring Boeings B737MAX grundet de to tragiske styrt i Indionesien og Etiopien. Nu har vi set det første flyselskab som annullerer en milliardordre på flymodellen.

Det er flyselskabet Garuda Indonesia, som ifølgende et Indonesian medie har annulleret en ordre 50 B737MAX frem til 2030. Garuda Indonesia har kun modtaget et fly indtil videre, men planen var at der løbende skulle leveres nye fly til dem. Dette er så nu stoppet den resterende ordre på 49 fly er dermed annulleret.

Præsidenten for Garuda Indonesia har sendt et brev til Boeing og der står blandt andet:

So even though they have fixed the MAX 8 system, that passenger confidence is gone. So we asked for it to be canceled.

Den 10. marts 2019 omkom 157 personer i det andet tragiske flystyrt i Etiopien. Styrtet skete, kort efter at Ethiopian Airlines flyet var lettet Addis Abeba. Dette var det andet flystyrt med flymodellen inden for få måneder. Et fly af samme model styrtede ned den 29. oktober 2018. Der var der 189 mennesker ombord, som alle mistede livet. Historien var den samme – det skete kort efter afgang. Dette første styrt var et fly fra det indonesiske luftfartsselskab Lion Air. Dermed er der en forbindelse til Garuda Indonesia.

Vi tror bestemt på at dette kun er det første flyselskab, som vælger at droppe flymodellen. Der er alt for mange usikkerheder omkring flyet og de forskellige godkendelser. FBI er også gået ind i sagen for at undersøge hvordan nogle enkelte og centrale godkendelser var foretaget af FAA og Boeing. Så vi hører helt sikkert mere om dette i de næste måneder frem til flyet bliver godkendt til at flyve igen.

Det interessante er ikke så hvornår vi begynder at se ordre løbe ind til Airbus på deres A320 serie i stedet for. Det er ret store investeringer og flådestrategier, som er i spil og derfor bliver det spændende at se, hvordan de næste uger forløber.

Garuda Indonesia har meget på spil eftersom det var Lion Air som var det første flyselskab, som oplevede et styrt.

Tror I at der er flere annulleringer på vej?

Forsidefoto: Boeing

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *