Første flyvning for Airbus Corporate Jet – ACJ319NEO

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Første flyvning med Airbus Corporate Jet udgaven af A319neo – også kaldt ACJ319neo er netop afsluttet. Denne nyhed er måske lidt ved siden af det, som vi normalt skriver om. Den nye Airbus Corporate Jet – ACJ319 NEO flytype, er nok også en flytype som de fleste af os aldrig vil blive bekendt med, men ikke desto mindre, så kan det faktisk være rigtig interessant læsning for mange af vores fly entusiaster.

Flyet gennemførte i denne uge sin aller første testflyvning med en varighed på en time og 55 minutter. Testflyvningens fokus var primært på at teste de funktioner som er helt specifikke for Corporate Jet-udgaven som f.eks. ekstra brændstoftanke der giver mulighed for intercontinentale flyvninger.

Flyet er bygget hos K5 Aviation i Tyskland og vil b.la. blive udstyret med en VVIP kabine fra Fokker Techniek i Holland. Hvem der skal leverer kabine interiør er endnu ukendt.

Direkte fra London til Hong Kong

ACJ319neo er bygget på baggrund af Airbus A320neo familien og har derfor de samme forbedringer som passagerudgaven til den ældre A320 familie. Det betyder b.la. at det nye fly har nye sharklets, nye motorer (som bruger mindre brændstof, støjer mindre og er lagt mere miljøvenlige).

ACJ-udgaven er desuden udstyret med fem ekstra brændstoftanke (ACT) i lastrummet. Dette gør det b.la. muligt, fordi denne type fly har langt mindre behov for lastkapacitet end et almindeligt passagerfly. Dette giver flyet mulighed for at flyve op til 12.500 km og det kan være i luften i op til 15 timer. Det gør det derfor muligt at flyve direkte fra London til Hong Kong eller fra Los Angeles til Tokyo – helt uden stop.

 

Komfort og luksus

En typisk Airbus A319neo kan typisk have 140-160 passagerer om bord. ACJ319neo vil typisk rumme 8 til 20 passagerer, afhængigt af hvordan kabinen er indrettet. For denne type fly er det derfor næsten bare fantasien der sætter grænser for, hvordan indretningen skal se ud. Dog siger billederne herunder måske en smule om, hvad der er muligt at opnå om bord. Hvem har ikke altid ønsket at sidde i en spisestue eller i en biograf om bord på et fly? Det er i hvert fald muligt om bord på ACJ319neo.

This slideshow requires JavaScript.

Airbus har lige nu 14 bekræftede ordre på ACJ320neo serien og der findes lige omkring 200 Airbus Corporate Jet fly i trafik verden over. Hvis nogen af jer læsere har en af de 14 bekræftede ordre, så siger jeg da i hvert fald ikke nej til en flyvetur.

Billeder: AirbusHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *