Frankrig er nu også genåbnet for turister fra Danmark og resten af Europa

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Turister fra Danmark, resten af Europa og hele USA er fra onsdag 9. juni igen velkomne i Frankrig – afhængigt af den enkeltes vaccinationsstatus og hygiejnesituationen i deres land.

Den franske regering har i går annonceret åbning af grænserne for fuldt ud vaccinerede turister med vacciner godkendt af Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA).

Det drejer sig om vacciner fra Pfizer, Moderna, AstraZeneca og Johnson & Johnson. Ikke-vaccinerede skal fortsat dokumentere en af ​​de tvingende grunde til indrejse fastlagt af de franske myndigheder. Såvel færdigvaccinerede som ikke-vaccinerede skal gennemgå PCR-test inden indrejse i Frankrig. 

Danskere og andre internationale turister, der planlægger at rejse til Frankrig, skal følge disse instruktioner:

For færdigvaccinerede rejsende

Indsend vaccinationsdokumentation – Pfizer, Moderna, AstraZeneca og Johnson & Johnson er i øjeblikket godkendt af Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA). 

Bevis for vaccination er kun gyldig, hvis det kan attestere en komplet vaccinationsplan, som er:

  • 2 uger efter den 2. injektion til dobbeltinjektionsvacciner (Pfizer, Moderna, AstraZeneca)
  • 4 uger efter injektionen til vacciner med en enkelt injektion (Johnson & Johnson);
  • 2 uger efter injektion af vaccine til personer, der tidligere har haft COVID-19 (kun én vaccine påkrævet)

For rejsende, der IKKE er blevet vaccineret, gælder følgende:

  • Præsentér en negativ PCR-test, der er højst 72 timer gammel eller negativ antigentest på mindre end 48 timer på tidspunkt for ombordstigning.

Frankrig er klar men ikke Danmark endnu

Frankrig er nu klar til at modtage danske turister:

Vores partnere i Frankrig, alle de franske destinationer, hoteller og turistattraktioner er klar til at byde turister velkomne under de bedste forhold og under overholdelse af sundhedsforanstaltninger .

Vi er meget opmærksomme på, at danskerne kan komme på en sundhedsmæssig forsvarlig rejse til Frankrig. ikke mindst fordi Frankrig historisk set er et af de helt store ferielande for danskerne. Derfor ser vi meget frem til byde dem velkommen til at genopdage skønheden i de forskellige regioner og destinationer i Frankrig.

Benoit Chollet, direktør for Atout France Skandinavien.

Men ifølge den nuværende rejsevejledning, så er Frankrig forsat ikke et gult land endnu, men det forventer vi at det ændrer sig i løbet af de næste par uger – måske allerede i denne uge.

Læs mere: Positive tendenser for rejsevejledningen

Atout France opdaterer løbende deres side om COVID-19-situationen med regler og retningslinjer til brug for ophold i Frankrig. Følg siden HER.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *