God nyhed – Forbud mod elektronik træder ikke i kraft på flyafgange mellem Europa og USA

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

I længere tid har vi hørt rygter og set tiltag for et forbud mod elektronik ville træde i kraft på flyafgange mellem Europa og USA. Nu er budskabet fra EU at dette ikke sker i denne omgang.

Efter et møde i Bruxelles i går mellem  US Department of Homeland Security og de sikkerhedsansvarlige i EU, kunne engelske BBC her til morgen fortælle at der ikke kommer et forbud mod elektronik i denne omgang.

BBC skriver følgende:

US and EU officials have decided against a ban on laptops and tablets in cabin baggage on flights from Europe.

The meeting was requested by EU officials after recent reports suggested US authorities had new information regarding laptop parts being turned into explosives.

An EU source described the briefing as vitally important.

The authorities had been assured by their US colleagues that the meeting signalled the start of an era of better communication on security issues under President Donald Trump.

Der har været meget debat omkring hvor sikkert det egentlig var at transportere alle størrere enheder som fragt. Både piloter i British Airways og Lufthansa har været meget aktive omkring risikoen ved dette. Der ville ikke være nogen god måde at slukke en brand i et lastrum, som er startet af et battier i for eksempel en bærbar computer.

Dertil har Airports Council International Europe (ACI Europe) også været aktive omkring risikoen ved at indfører et forbud mod elektronik i flyene. ACI Europe er en lobbyorganisation som har over 500 lufthavne i 45 europæiske lande som medlemmer. Du kan læse deres pressemeddelse her.

Hvad der så sker med det igangværende forbud af elektronik mellem lufthavne i Mellemøsten og USA er forsat uvist. En ting er dog sikkert. Vi har ikke set eller hørt det sidste til denne sag, og det kan meget vel komme til at der kommer et forbud i en eller anden form.

Lige nu er det gode nyheder for de rejsende. Især her op til ferieperioden starter. Det ville helt sikkert have betydet en større forvirring blandt alle dem, som ikke rejser så meget. En konsekvens kan der dog komme ud af dette, og dette er at sikkerhedskontrollen af elektronik bliver skærpet, hvilket vil skabe længere ventetider i det mest travle perioder. Så dette skal man have i tankerne når ferien skal planlægges.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *