Guide til Icelandair Saga Club

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Saga Club er Icelandairs fordelsprogram, ligesom SAS har Eurobonus, eller KLM har Flying Blue. I denne guide giver vi dig en oversigt over hvordan du opnår status, tjener points, samt drager fordel af programmet.


 

Hvem er icelandair?

Icelandair er Islands nationale flyselskab. De har base i Kaflavik (Reykjavik) på Island, og flyver til rigtigt mange storbyer i Europa. Selskabet har udmærket sig ved at have attraktive rute-kombinationer imellem Europa og USA, da deres mellemlanding ligger på halvvejen imellem de to kontinenter.

Icalandair har ruter ud af langt de fleste storbyer i Europa – Her i Danmark flyver de fra København og Billund – Hvorfra de flyver til Keflavik, så alle deres fly lander nogenlunde samtidigt. Når alle dagens passagerer så er samlet i Keflavik, fordeles de ud i nye fly, hvilke de flyver videre med ud til storbyer i USA.

Priserne hos flyselskabet er ofte konkurrencedygtige, og mange ser en fordel i at tage en dags stopover på Island, inden de flyver videre til USA.

Se rutekortet herunder:

icelandair-52013-route-map

Hvordan fungerer Saga Club?

Nok om selskabets koncept, det denne artikel i virkeligheden handler om, er jo i sidste ende deres bonusprogram; Saga Club. Bonusprogrammet har tre forskellige niveauer, det man starter på hedder Blue, næste trin hedder Silver, hvorefter man kan opnå højeste status; Gold.

De forskellige niveauer tilbyder forskellige fordele, som vi vil komme ind på senere i artiklen.

Programmet funger dybest set sådan, at man kan optjene point når man flyver med Icelandair, eller benytter services fra Icelandairs partnere. Pointene kan så senere bruges på gratis flyrejser, varer, eller services fra Icelandair partnere.

Hvordan optjener jeg point?

Den første, og mest indlysende måde at tjene point på, er ved at flyve med selskabet selv. Flyver man for eksempel med Icelandair til New York på Economy Class, optjener man 7200 point på sit medlemskort.

Brug dette link til at beregne points på en Iceland Air tur.

En anden måde at tjene points på, er ved at benytte en af Icelandairs partnere, som bla. omfatter:

 • Hertz
 • Sixt
 • Bilahotel
 • Hilton Worldwide
 • Hotel Edda
 • Icelandair Hotels
 • Park Plaza
 • Radisson
 • Diners Club
 • Finnair

Få det komplette overblik, samt hvordan du optjener ved de enkelte partnere på dette link.

Hvordan bruger jeg mine point?

Du kan enten benytte dine point til rejser med Icelandair, en returbillet starter fra 37.900 point, men prisen kommer helt an på hvor du vil flyve hen. Du kan også bruge dine point på at leje biler, købe varer, eller overnatte på hoteller. Sidst men ikke mindst, kan du bruge dine point på at støtte en god sag. Der er forskellige fonde og organisationer der kan støttes igennem Saga Club.

Brug dette link til at beregne prisen i point på en bonusrejse.

Læs om at bruge point ved Icelandair partnere.

Hvordan opnår jeg status?

Icelandair har gjort det nemt og gennemskueligt, hvordan man opnår status i deres loyalitetsprogram. Du opgraderes automatisk til Silver, når du har samlet 40.000 point, og til Gold når du har samlet 80.000 point.

Det er ligegyldigt hvordan du har samlet pointene, ikke ligesom ved f.eks. SAS hvor de skal være optjent ved flyrejser.

Hvad er fordelene ved de forskellige statusser?

I skemaet herunder er det nemt at få sig et overblik over fordelene, som vi uddyber længere nede.

Skærmbillede 2015-06-03 kl. 13.28.14

Silver

Med Silver-kortet vil du blive inviteret til nogle Iceland Air lounges, når du rejser med dem – Uanset klasse. Du har adgang til Business Class Check-in, hvor køen oftest er kortere. Du har desforuden ret til at medbringe et ekstra stykke indchecket bagage. Som Silverkunde har du adgang til gratis parkering i Keflavik lufthavn, hvilket dog ikke er særligt relevant for en Dansk kunde. For en særligt lav pris, kan kan du blive kørt i transfer til eller fra Keflavik lufthavn. Du har altid prioritet ved en overbookning af flyet, så du ikke risikerer at blive smidt af flyet. Du har derudover mulighed for at give din ægtefælle et Silver kort, for en pris der svarer til 400 danske kroner. En sidste fordel er, at man en gang om året kan forespørge en gratis opgradering på ens billet. Opgraderingen er dog ikke garanteret, da betalende kunder kan optage alle sæder i højere klasser.

Gold

Som indehaver at et Gold-kort, har du adgang til alle Icelandair lounges, til Businessclass check-in, gratis wifi ombord, og gratis parkering i Keflavik. Derudover modtager du et gavekort til en hotelovernatning, samt et guldkort til din ægtefælle uden beregning. Du må også tage en ekstra indtjekket kuffert med ganske gratis, samt forespørge opgraderinger på alle dine ture. Du får selvfølgelig prioritet på alle ventelister, så du ikke bliver sat af ved en overbookning, og transfer til og fra Keflavik tilbydes til en særlig lav pris.

Konklution

Saga Club tilbyder et hav af muligheder, og er nemt at tjene point og status med. Det kræver dog at du jævnligt har behov for at komme enten til Island, eller USA, for at det rigtigt kan betale sig at tilmelde sig. Opnår du Gold status får du især en masse lækre fordele, som er værd at gå efter

God fornøjelse med dit medlemskab i Saga Club, vi håber at denne guide har hjulpet dig godt på vej!

 

Læs andre artikler om Iceland Air:

Anmeldelse af Economy

Anmeldelse af Businesslounge i KeflavikHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Trackbacks & Pingbacks

 1. Icelandair indsætter nye flytyper - InsideFlyer DK siger

  […] Icelandair er ikke medlem af nogle af ​​de store alliancer af flyselskaber. Men selskabet har samarbejder med flere luftfartsselskaber og har sit eget bonusprogram kaldet Saga Club. Du kan læse mere om Saga Club i vores guide til loyalitetsprogrammet. […]

Kommentarer

 1. Sebastian011 siger

  Har 17.400 point hos dem, men synes deres value er dårlig :/ Ville gerne have den SECRID pung de har, men får nok ikke fløjet med dem i den nære fremtid 🙁

 2. Peter Krogh Frausing Peter Krogh Frausing siger

  Værdien ved Icelandair er vidst i det største omfang fordelene på kortet, du skal have skrabet en del sammen, før de er noget værd i form af rejser eller gaver 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *