Over halvdelen af skandinaverne mener, at prisen er vigtigst, når de bestiller en rejse

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Hvilken type rejsende er du? Der er flere faktorer som bliver taget i betragtning ved bestilling af en fritidsrejse, men for de fleste er prisen den vigtigste. Det viser en ny rapport fra Amadeus. 

Hele 51 % af respondenterne i Amadeus’ undersøgelse svarede, at prisen er den mest afgørende faktor, når de bestiller deres fritidsrejse. 32 % af de adspurgte tager primært sikkerheden i betragtning, og de resterende 17% foretager deres bestilling baseret på status.

Markus Nilsson, Head of Sales Online Travel i Amadeus Skandinavia fortæller:

Da vi havde gennemført undersøgelsen, var tre helt klare typer rejsende afdækket: prisjægeren, tryghedsjægeren og statusjægeren. Disse rejsende er afdækket ud fra, hvad de værdsætter mest ved selve bestillingen af rejsen, samt hvordan deres bestillingsmønster ser ud.

Formålet med studiet er at bidrage til en større forståelse for de rejsendes behov, følelser og adfærd, hvilket kan hjælpe rejsebureauerne med at udvikle produkter og tjenester til rejsende. Rapporten tager udgangspunkt i de afdækkede typer af rejsende, hvordan rejsebestillingsprocessen er i de respektive kategorier, og giver rejsebureauerne tips til, hvordan de kan møde deres kunder i bestillingens forskellige faser.

Fordelingen mellem de tre forskellige typer rejsende er forholdsvis jævnt fordelt i hele Skandinavien. Det er kun Danmark, der stikker lidt ud, når det drejer sig om statusjægeren med 19 % sammenlignet med Norge (15 %) og Sverige (17 %).

Undersøgelsen viser også, at singler ofte kategoriserer sig som prisjægere, mens samboende og gifte ofte betragter sig selv som statusjægere.

Nedenfor er en beskrivelse af de tre afdækkede typer:

Prisjægeren
Prisjægeren er den rejsende, der leder efter den laveste pris på både fly og hotel. Selv en god pris får højere prioritet end bekvemmelige rejsetider og komfort. Prisjægeren bruger ofte websteder med prissammenligninger og er glad for rabatter og tilbud på flybilletter og hoteller. Prisjægeren bruger gerne meget tid på at søge på flere websteder.

Tryghedsjægeren
Tryghedsjægeren er en person, der undgår risici. og som ønsker at have helt styr på hele bestillingsprocessen. Rejsen skal helst bestilles i god tid og primært hos kendte rejsebureauer og flyselskaber med personlig kontakt, så de er helt sikre på, at bestillingen er korrekt. Tryghedsjægeren foretrækker at tage på charterrejser og pakkerejser. Inden for denne kategori er der mange børnefamilier, der ofte prioriterer tryghed og fleksibilitet, når de skal rejse.

Statusjægeren
Statusjægeren foretrækker lidt mere komfort og luksus, sammenlignet med de øvrige typer rejsende. En rejse skal være noget, man forkæler sig selv med i form af nydelse. Statusjægeren er villig til at betale mere for komforten og prøver at udgå budgetselskaber ved bestilling. Det som lokker, er luksus og glamour samt den sociale status, man opnår ved at være den første til at opdage et bestemt rejsemål eller hotel. Statusjægeren ved, hvad han/hun vil opleve og foretrækker at bestille i god tid hos nøje udvalgte aktører.

Du kan downloade hele rapporten her.

Om undersøgelsen:
Undersøgelsen er baseret på et kvantitativt studie og kvalitative interviews. Den kvantitative del blev gennemført mellem 15. marts og 6. april 2018 med 1459 respondenter i Sverige, Norge og Danmark. Den kvalitative del blev gennemført i januar-februar 2018 med i alt 16 interviews.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *