Har du brug for et ekstra pas?

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Du kan få et ekstra pas, hvis du har brug for det i dit arbejde. Normalt er det folk, der rejser meget, der søger om pas nummer 2. Vi opsummerer reglerne her.

Jeg har haft nogle år med mange rejseaktiviteter. Også med rejser til lande, hvor jeg skulle have visum for at komme ind. Jeg kunne ikke undvære passet de 2 uger, det sommetider skulle være på et udenlandsk konsulat, når jeg skulle søge visum. Derfor fik jeg et ekstra pas.

Du kan søge om at få et ekstra pas, når du skal på forretningsrejse til udlandet og

  • dit pas er/skal indleveres for at få visum, eller
  • dit pas har stempler eller visum, der kan gøre indrejse umulig i det land, du har planer om at rejse til.

Det ekstra pas må kun udstedes for rejsens varighed, dog maksimalt to år. Og det koster det samme som et almindeligt pas.

Du kan læse alle reglerne på borger.dk.

Min ansøgning.

Du skal dokumentere, at det er nødvendigt med pas nummer 2 og medbringe en erklæring fra din arbejdsgiver. Nedenfor er vist teksten i den erklæring, min arbejdsgiver har lavet, da jeg skulle have passet.

Jeg søger hermed om et ekstra pas til Henry Jørgensen, CPR XXXXXX-XXXX. Henry Jørgensen er ansat i XXXX-firma som international konsulent – og har derfor mange opgaver i udlandet, hvor der kræves visum.

Det vil fremover ikke være muligt at få de mange visa med kun et pas.

Henry Jørgensen har tidligere haft et ekstra pas, men de blev ikke fornyet, da Henry Jørgensen i en periode havde begrænset rejseaktivitet.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *