Selskabet Cargolux giver et fly mundbind

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Cargolux har givet et af selskabets fly en ny gang maling. Det nye design skal minde os om at fortsætte kampen mod Corona virussen.

Normalt vækker selskabernes bemaling af flyene ikke megen opsigt. Vi er vant til at se flyselskabets logo og navn og undertiden et slogan. Men vidste du, at British Airways engang havde en Boeing 747 i Star Wars design? Det europæiske flyselskab Cargolux introducerede for nylig også et overraskende design af et af selskabets Boeing 747-fly.

Cargolux

Cargolux flyver kun med fragt – og derfor har mange af os passagerer faktisk ikke hørt om selskabet. Det holder til i Luxemburg. Flyselskabet startede i 1970 med en flåde af Canadair CL-44 fragtfly. Bare 50 år senere er Cargolux vokset til at blive det største rene selskab med fragtfly i Europa. Flåden har naturligvis også ændret sig. I øjeblikket har selskabet 14 Boeing 747-4 og 16 Boeing 747-8 fly med en gennemsnitsalder på 11 år. For at fejre sit 50-års jubilæum introducer Cargolux en særligt bemaling på et par af flyene.

COVID-19

Flyselskabet er tilsyneladende ikke kun inspireret af dets 50-års jubilæum, da det skulle give maskinen en ny omgang maling. Inspirationen kom også fra COVID-19-pandemien. Derfor har en af selskabets Boeing 747 nu fået et mundbind.

Mundbindet symboliserer flyselskabets bidrag til kampen mod Corona-virussen. Men den nymalede 747-er fik ikke kun et mundbind. På siden af flyet kan du finde teksten “Not without my mask”. Flyselskabet giver dermed et tydeligt signal om, at vi skal bruge mundbind for at bekæmpe virussen. Flyet har registreringen LX-VCF og kan følges på FlightAware.

Cargolux har en anden Boeing 747 med et specielt design. LX-NCL har fået en retro bemaling. Dette design skal markere selskabets 50-årsdag.

Cargolux Boeing 747 i retro design (Kilde: Cargolux, Facebook)

De fleste passagerflyselskaber udfaser i øjeblikket deres Boeing 747, da den er for stor og ikke effektiv. Måske bliver nogle af de udfasede passagerfly ombygget til rene fragtfly?

Artiklen er oversat og lettere bearbejdet. Den er oprindelig skrevet af Christian Markwat og bragt på vores amerikanske søsterside.



Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *