Heathrow indfører corona-afgift på billetprisen

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Krisen krasser hos lufthavne mens passagererne mangler under pandemien. London Heathrow indfører derfor en ny afgift for at dække udgifterne forbundet med coronakrisen.

London Heathrow har for nylig indført et ekstra gebyr for alle passagerer, der rejser fra denne lufthavn. Den ekstra afgift er for at dække omkostningerne forbundet med pandemien. Lufthavne har i øjeblikket et lavere antal passagerer. Eftersom de faste udgifter fortsætter ufortrødent og med færre passagerer, at fordele omkostninger over, mangler der penge i kassen. I starten af pandemien sidste år rapporterede Heathrow et fald på intet mindre end 97% i antal af passagerer. Af samme grund besluttede lufthavnen for et par måneder siden at lukke terminal 4 indtil udgangen af ​​året.

Alle flybilletter fra Heathrow 75 kroner dyrere

Den midlertidige lukning af terminal 4 ser ikke ud til at være tilstrækkelig til at dække omkostningerne. Derfor har Heathrow besluttet at lade de tilbageværende rejsende betale lidt mere. Med denne “United Kingdom Exceptional Regulatory Charge” bliver hver flybillet fra London-Heathrow £ 8,90 (ca. DKK 75) dyrere. Denne afgift kommer derfor ud over alle andre afgifter, som du i forvejen betaler for din billet.

I nedenstående eksempel af en flyrejse fra London-Heathrow til Frankfurt kan vi se det ekstra ekstraordinære gebyr på £ 8,90 sammen med alle andre skatter og afgifter.

På en måde, kan man godt forstå, at lufthavne kommer med ekstra gebyrer, da pandemien har reduceret efterspørgslen efter flybilletter. På den anden side er London-Heathrow allerede den lufthavn med de højeste afgifter verden over. Under alle omstændigheder vil indførelsen af ​​denne nye afgift ikke fremme efterspørgslen efter flyrejser. Naturligvis ved vi ikke, hvad konsekvenserne af pandemien vil være, og hvor længe indvirkningen vil vare for luftfarten. Den ekstraordinære afgift vil helt sikkert gælde indtil 31. december 2021.

Artiklen er oversat og lettere bearbejdet. Den er oprindelig bragt på vores hollandske søsterside, skrevet af Goffe de Boer, som også har taget hovedbilledet.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *