KLM og Air France forlænger status og fleksibel booking hele 2021

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

KLM og Air France forlænger coronatiltagene for passagererne, som ikke kan rejse i disse dage. Det betyder blandt andet at din Flying Blue status bliver forlænget og at alle bookinger kan ændres og afbestilles gratis i hele 2021.

Grænserne er nærmest hermetisk lukkede i disse dage. Selv når de åbnes igen, vil usikkerheden forsætte et godt stykke ind i fremtiden. KLM og Air France forlænger derfor eksisterende tiltag, som skal give kunderne ro i maven for at vende tilbage til flyene, når pandemien igen tillader.

Fleksibel booking

KLM og Air France indførte sidste år, at alle billetter frem til slutning af marts gratis kunne ændres eller annulleres. Den ordning forlænges nu og gælder alle billetter for flyvning frem til den 31. december 2021. Billetterne kan ændres eller afbestilles frem til dagen inden afgang af den første flyvning. Hvis du har bestilt rejsen som ikke-refunderbar, vil du få udstedt en voucher til at bestille en ny rejse for samme beløb. Voucheren er gyldig i et år efter udstedelsen. Den kan også udbetales kontant, hvis man ønsker dette.

Flying Blue

Forlængelsen gælder også for coronatiltagene af loyalitetsprogrammet Flying Blue. Først og fremmest vil dine allerede optjente miles ikke udløbe i år.

Hvis du har elite status, vil den blive forlænget med 12 måneder uanset hvor meget, eller lidt, du har fløjet i år. Hvis du ikke har nok XP til at forny din status, vil du automatisk få opfyldt din konto, så der er nok XP til fornyelsen.

Også overskuds XP er beskyttet. Hvor mange loyalitetsprogrammer kun bestemmer din elite status ud fra hvor meget du har optjent indenfor de seneste 12 måneder, kan du i Flying Blue overføre XP til den næste optjeningsår. Det kaldes overskuds, eller surplus, XP. For mange medlemmer er dette overskud slunken under krisen. Også disse medlemmer får en hjælpende hånd. Hvis du sidste år havde optjent flere XP end nødvendigt for at beholde din daværende status, men har færre i overskud på fornyelsestidspunktet i år, vil du også få dem tilbage. Du kan læse mere om dette tiltag i vores artikel fra sidste år om denne ordning.

Hvis du allerede har, eller har tænkt dig at bestille, en rewardrejse for dine miles, vil denne også kunne ændres og annulleres gratis. Dette gælder dog indtil videre kun frem til den 30. september 2021.

Det eneste tiltag fra sidste år, som ikke bliver forlænget i år, er dobbelt optjening af XP. For langt de fleste medlemmer er mulighederne for at benytte sig at sådan et tilbud også til at finde på det samme lille sted mellem sengen og hjemmekontoret. Vi kan dog håbe, at tilbudet kommer igen når sommeren og vaccinen forhåbentlig igen gør det muligt at snuse lidt til luften udenfor landets grænser.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *