Her er reglerne for test, hvis du skal til og fra Bornholm fra mandag morgen

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Fra den 1. marts 2021 åbner det Bornholmske samfund mere end resten af Danmark. Til gengæld kommer der til at være krav om test for passagerer, der rejser til og fra Bornholm med skib eller luftfartøj. Børn under 15 år er undtaget.

Fra på mandag vender Bornholm tilbage til en mere normal hverdag med åbne skoler, butikker og liberale erhverv.

For at begrænse smitten bliver der samtidig indført krav om test for passagerer til og fra Bornholm, og de fleste detaljer er nu på plads.

Jeg overbevist om, at både passagererne og transportørerne vil få det til at fungere, selvom det er en ekstra opgave. Vi er på et meget svært sted i pandemien, og derfor er det nødvendigt at holde fast i alle de gode vaner og få testet flere, så genåbningen ikke bliver sat over styr. Derfor vil jeg også opfordre til, at også de, der er undtaget kravet om en test, alligevel tager en test, hvis de kan.

Benny Engelbrecht, transportminister

Testen skal være foretaget inden for 72 timer før den pågældende skibs- eller flyafgang. Man kan anvende både en PCR-test og antigentest til at opfylde kravet. Hvis man har haft corona inden for de seneste 12 uger gælder den positive test også som adgang.

Der er en række persongrupper, der er undtaget fra testkravet, herunder blandt andet børn under 15 år, personale på fly, skib, bus og godschauffører.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *