Hong Kong – En Quick Guide!

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Hong Kong er en spændende by, som jeg har været i flere gange. Så når SAS starter ruten op fra Stockholm i dag den 10. september, ville jeg lave en lille Hong Kong Quick Guide for at hjælpe med overblikket.

Byen består af mange områder og kan deles op på mange måde. Jeg har valgt 11 områder ud, der hver især repræsentere en del af byens helt specielle kultur og liv.

Hong Kong er ligesom New York en by, hvor alting foregår i overhalingsbanen. De 11 områder er alt lige fra den kunstige halvø, hvor lufthavnen ligger og til området Repulse Bay, hvor man kan finde mindre sandstrande kun 20 minutter væk i en taxi. Ind imellem dette finder du en af de mest interessante byer i verden med en rigtig spændende historie.

De 11 områder er følgende:

 1. Lufthavnsområdet
 2. Cyperport
 3. West Kowloon
 4. Mong Kok
 5. Tsim Sha Tsui
 6. The Peak
 7. Sheung Wan
 8. Central
 9. Wan Chai
 10. Happy Valley
 11. Repulse Bay
Hong Kong International Airport taget fra luften (Kilde: Wikipedia)
Hong Kong International Airport taget fra luften (Kilde: Wikimedia)

1. Lufthavnsområdet

Hong Kong International Airport er lavet på en kunstig halvø. Den blev åbnet i 1998 og erstattede by lufthavnen Kai Tak.

Der er utroligt mange transportmuligheder til de forskellige områder. Det er en af de eneste lufthavne jeg kender til, som har fly til færgetransfer. Det er derfor muligt at sejle videre til fx. Shenzhen i Kina direkte fra lufthavnen. Færgen har anløb tæt på lufthavnen i Shenzhen og giver dermed hurtigt transfer mulighed til indenrigs flyvninger i Kina. Det samme gælder for nogle specifikke busruter.

Skal man ind i byen er det primært taxi eller toget Airport Express. Toget tager under 15 minutter og er det mest effektive. Især hvis du vælger et hotel, som ligger tæt på en af stationerne på ruten fra lufthavnen. Toget er super effektiv og du kan faktisk lave check ind og aflevere din bagage på en af de to togstationer i byen (Kowloon eller Hong Kong Station) om du vil dette. Prisen for en enkeltbillet til HKG koster HK$90 fra Kowloon og HK$100 fra Hong Kong Station.

2. Cyperport

Dette er området hvor high tech virksomhederne er samlet. Det er på den østlige side af Hong Kong Island. Så er du inden for den branche, så er det måske der du skal hen, hvis du kommer til Hong Kong.

3. West Kowloon

Den vestlige del af Kowloon er et af de dyreste steder steder for udvikling af beboelse i Hong Kong. Generelt set er ejendomspriserne enorme, og en gennemsnitlig dansk lønindkomst giver ikke mange kvardratmeter i denne by.

Hong Kong International Commerce Centre og ICC Tower med 108 etager
Hong Kong International Commerce Centre og ICC Tower med 118 etager (Kilde: Wikipedia)

ICC (Hong Kong International Commerce Centre) har hovedkvarter her med deres 118 etagers høje ICC Tower. Denne bygning gør at området er let at kende. Hvis du vil på højt oppe så er The Ritz-Carlton noget for dig. Det er placeret i toppen af bygningen og starter fra 102. etage og op til 118. etage. Hotellet har 312 værelse og har alle en storartet udsigt.

4. Mong Kok

Mong Kok er området du skal besøge. Det er “det rigtige Hong Kong”. Det er tæt bebyggelse, og det vrimler med shoppingmuligheder lige fra billig elektronik til street food.

 

Den billige elektronik kan findes mange steder i byen. Men et af stederne er Apliu Street Flea Market. Det ligger i den nordlige del af Mong Kok. En af de ting jeg ofte køber med hjem fra dette marked er billige LED paneler, som er super at have “på rulle” og så sætte op hvor det nu skal bruges. Prisen er i en helt anden boldgade end i Danmark. Men ladere, kabler, stk osv. kan købes her, og er værd et besøg for at købe 10 iPhone ladere og USB kabler med hjem.

Der bor rigtigt mange mennesker i dette område og der er liv nærmest døgnet rundt.

Et eksempel er Mong Kok Goldfish Market. Der vrimler det med små butikker der sælger alt der kommer fra vandet. Ferskvandsfiskene hænger i oppustede plastikposer på lange rækker og er virkeligt et syn værd.

5. Tsim Sha Tsui

Dette er nok det mest kendte område, når det kommer til hoteller, restauranter og shopping. Det er på dette sted at man kan få værelse med havneudsigten, og et kig over på Hong Kong Island. Havnepromonaden er også at finde her, hvor det sammen med restauranter og shopping er stedet at være om aftenen.

Kort over Tsim Sha Tsui området.
Kort over Tsim Sha Tsui området.

Shoppingmulighederne er gode ned af Nathan Road og der finder du en blanding af kinesiske shops, skræddere, elektronikbutikker (primært kamera), restauranter og muligheden for at gå ind i nogle af de størrere shopings centere såsom iSQUARE, The One eller K11.

Det daglige lysshow ses også bedst fra dette område. Lysshowet, der er permanent, starter hver aften klokken 20:00 og var 13 minutter. Der spilles musik til.

Lysshowet er hver aften klokken 20:00 (Pixabay)

6. The Peak

The Peak er nok, sammen med Hong Kong Lysshowet og Mong Kok området, de tre ting, som jeg vil kalde “Must See”. The Peak og selve bygningen The Peak Tower er det højeste bjerg på Hong Kong Island med en højde på 552 meter.

Fra The Peak Tower er der et observationsdæk, som er gratis at besøge, som giver et fantasktisk billeder ud over Honk Kong Island, Viktoria Harbour og Kowloon. Det er flot at se både om dagen og om aften.

For at komme derop kan man gå omkring 3,5 km op ad eller tage The Peak Tram. Jeg må indrømme at jeg aldrig har gået turen og vil nok også næste gang jeg komme på besøg tage endnu en tur med The Peak Tram.

7. Sheung Wan

Sheung Wan er en af de områder, hvor man kan finde traditionelle kinesiske butikker. Du kan finde butikker, der sælger forskellige former for tørret fisk og skaldyr. Der er endda en gade der hedder “Dried Seafood Street“, som i mange tilfælde ligner de “China Towns” du vil støde på i fx. New York eller San Francisco.

Du kan også besøge Western Market, som er en samling af butikker der sælger kunst, håndarbejde, og tekstiler. Alt sammen samlet i en bygning fra 1906.

På gaden Ko Shing Street kan du møde den helt traditionelle kinesiske medicin. Dette er noget der gennem de sidste 5000 år er blevet brugt til at sikre helbreddet. Bestemt en tur værd for at se noget, der ligger langt væk fra den Europæiske kultur.

Kort over Sheung Wan.
Kort over Sheung Wan.

8. Central

Central er det centrale forretningsområde i Hong Kong. Det er her mange financielle virksomheder holder til.

Det ligger også op til Victoria Peak og ned til Victoria Harbour. Derfor er det også i det område flertallet af de bygninger du kan se lyse op, når lysshowet er i gang. Lys og laser er netop påsat mange af de store bygninger som er placeret i Central.

Du kommer til/fra området ved at bruge færgerne. Det som er imponerende er alle de mennesker, som transporteres over Victoria Harbour hver dag. Den infrastruktur der er bygget er på en måde simpel med færgerne og så god tænkt med de hævede fortorv med rullebånd.

9. Wan Chai

Dette er en af Hong Kong’s mest livlige områder. Hong Kong er i mange områder en by, som har liv 24 timer i døgnet, men Wan Chai er en god blanding af restauranter, barer, diskotekter. Det har tidligere været, og er forsat til dels i nogens øjne et lidt for “frit område” og nogle kalder det for Hong Kong’s “Red Light District” blandet ind i det centrale Bar område. Så for os danskere er det en gang Jomfru Ane gade på speed med lidt “Red Light District” fra Amsterdam på toppen.

Kort over Wan Chai.
Kort over Wan Chai.

10. Happy Valley

Happy Valley er primært kendt for Happy Valley Racecourse. Den er kendt fra film og har siden den blev bygget i 1845 (blev genbygget efter en brand i 1995) været samlingsstedet for mange hestevæddeløb. Der er desuden et museum på stedet også.

 Happy Valley Racecourse på Hong Kong Island (Kilde: Wikipidia)
Happy Valley Racecourse på Hong Kong Island (Kilde: Wikipidia)

Udover hestevæddeløb, så byder Happy Valley mest på beboelse og dermed mere afslappet miljø. Der er flere steder at spise også. Men Happy Valley Racecourse er det store trækplaster.

11. Repulse Bay

Stanley er en mindre by der ligger lige øst for Replulse Bay. Har du tiden er dette et rigtigt hyggeligt sted at besøge. Tag en taxi derhen og nyd nogle timer i en mere afslappet atmosfære. Det er dog også en turistattraktion, så forvent ikke at have det hele for dig selv.

Stranden ved Repulse Bay lidt uden for Hong Kong (Pixabay)

Selve Repulse Bay ligger som nævnt kun små 15-20 minutter fra centrum af Hong Kong. Det er muligt at komme på stranden her i dette område, hvor nogle af de rigeste i Hong Kong bor. En tur hertil kombineret med byen Stanley vil være et god lille getaway fra selve Hong Kong.

Med gennemgangen af Repulse Bay, så er det slutningen på denne Quick Guide. Der er mange andre områder at besøge og ting at se. Hong Kong er en by du kan besøge mange gange og ikke løbe tør for muligheder.

Hvor har du været i Hong Kong og hvad er dit bedste sted og tip?

 Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Trackbacks & Pingbacks

Kommentarer

 1. Ulrik Ulrik siger

  Henrik Olsen

  Hong Kong er en spændende by, som jeg har været i flere gange. Så når SAS starter ruten op fra Stockholm i dag den 10. september, ville jeg lave en

  Read the whole post here.

  Godt initativ og tak!

 2. Henrik Olsen Henrik Olsen siger

  Ulrik

  Godt initativ og tak!

  Selv tak – det var netop meningen for denne lige artikel der på ingen måde dækker alt i Hong Kong 🙂

  Sig til om du har spørgsmål, så er jeg sikker på vi er flere der kan hjælpe og med @jefi99 der har været i Hong Kong over 25 gange, så er vi godt dækket ind 🙂

 3. Thor siger

  Skal man bo ved Tsim Sha Tsui eller på hong kong Island?
  Eller har det ingen betydning da kan nemt kan komme frem og tilbage?

 4. Thor Hartz siger

  Skal man bo ved Tsim Sha Tsui eller Hong Kong Island, eller har det mindre betydning da det er nemt at komme frem og tilbage?

 5. mhsalv siger

  Thor Hartz

  Skal man bo ved Tsim Sha Tsui eller Hong Kong Island, eller har det mindre betydning da det er nemt at komme frem og tilbage?

  Tjaah, hvis du bor tæt på en MTR-station er det efter min mening ret ligemeget. Jeg synes personlig TST havde meget at byde på for en fodturist (markeder, mennesker, bygninger og den bedste kaffe jeg kunne opdrive i HK), men det afhænger af dine præferencer og planer for opholdet 🙂

 6. jefi99 jefi99 siger

  Thor Hartz

  Skal man bo ved Tsim Sha Tsui eller Hong Kong Island, eller har det mindre betydning da det er nemt at komme frem og tilbage?

  Tidligere foretrak jeg Kowloon/TST, men så blev jeg lidt træt af Nathan Road, og alle de touts, der vil sælge mig skræddersyet tøj eller fake-Rolex. Nu foretrækker jeg øen.

 7. asf asf siger

  Har været i HK to gange og begge gange boet i Causeway Bay – lidt mere roligt end Wan Chai med alle barerne og samtidig tæt på det meste. Tror også jeg ville blive træt af cirkuset i Kowloon/TST som @jefi99 siger.

  Lurer selv lidt på Sheung Wan pga. prisen på HIX der (HKD 1200 best flexible .. november er vist højsæson 🙁 ). Så vidt jeg husker også en udmærket beliggenhed transportmæssigt.

 8. jefi99 jefi99 siger

  asf

  Lurer selv lidt på Sheung Wan pga. prisen på HIX der (HKD 1200 best flexible .. november er vist højsæson 🙁 ). Så vidt jeg husker også en udmærket beliggenhed transportmæssigt.

  Det er lidt langt ude. Har engang boet på Courtyard by Marriott, der godt nok ligger lidt længere ude, og det gider jeg ikke mere. Men hvis det er lige ved MTR, så går det nok.
  Jeg har også boet på ibis North Point, der ligger i den anden ende af øen, og det er også for langt væk (men mener jeg kun betalte HKD500/nat).
  Hvis man skal bo på øen, vil jeg anbefale et sted mellem Central og Causeway Bay.

 9. asf asf siger

  jefi99

  Det er lidt langt ude. Har engang boet på Courtyard by Marriott, der godt nok ligger lidt længere ude, og det gider jeg ikke mere. Men hvis det er lige ved MTR, så går det nok.
  Jeg har også boet på ibis North Point, der ligger i den anden ende af øen, og det er også for langt væk (men mener jeg kun betalte HKD500/nat).
  Hvis man skal bo på øen, vil jeg anbefale et sted mellem Central og Causeway Bay.

  Courtyard ligger godt nok langt ude ja – HIX er i det mindste kun 2 gader fra Sheung Wan MTR.
  Har også kigget på netop ibis North Point som er dejligt billig – meeeen gider sgu ikke rigtig pendle ind/ud hver dag 🙂

 10. Kristian Kristian B Laursen siger

  nå, men nu er udsolgt så nu skal vi vist på jagt efter et nyt hotel i det område…

 11. obs obs siger

  Tak for en fin lille quick guide. Det kunne da godt være at man skulle lægge vejen forbi HK en dag selvom det jo er langt øst for alting 🙂

  Men hvornår er det egentlig bedst at besøge HK, vejrmæssigt set?

 12. Thor Hartz siger

  obs

  Tak for en fin lille quick guide. Det kunne da godt være at man skulle lægge vejen forbi HK en dag selvom det jo er langt øst for alting 🙂

  Men hvornår er det egentlig bedst at besøge HK, vejrmæssigt set?

  Jeg har selv været der i slutningen af juni og vi havde fint vejr (varmt, men tørt), men generelt kan det blive meget varmt og fugtigt om sommeren.
  Så hvis man ikke er til regn skal man nok undgå sommermånederne 🙂 Så bedste måneder er umiddelbart oktober – april.

  View attachment 3544

 13. Henrik Olsen Henrik Olsen siger

  Thor Hartz

  Jeg har selv været der i slutningen af juni og vi havde fint vejr (varmt, men tørt), men generelt kan det blive meget varmt og fugtigt om sommeren.
  Så hvis man ikke er til meget regn skal man nok undgå sommermånederne 🙂 Så bedste måneder er umiddelbart oktober – april.

  View attachment 3544

  Lige nu er der 30 grader og overskuet. Det drypper lidt fra toppen og fugtigheden er til at holde ud. Så det er bestemt ikke skidt. Men er enig i at efterår og forår er bedste tidspunkter.

 14. Ole S siger

  Dejlig mini-guide.

  Har efterhånden været i Hong Kong en del gange – både privat og i forretningsøjemed.

  Smag og behag er forskelligt, men jeg foretrækker klart at bo i Kowloon og som regel på Sheraton. Dejligt centralt. Ikke langt til Mong Kok og ikke langt til øen, og Kowloons liv lige nedenfor. Desuden kan et harbour view værelse som regel fås relativt billigt.

  Har et par gange boet på øen – og har altid fundet det lidt kedeligt.

  Altid tog ind, og så taxi defra (ofrere gerne de 30-40 HKD, fremfor at køre med den gratis shuttlebus i evigheder.

  Min favorit uden for Kowloon og øen er er Lamma Island og en seafood frokost og kolde øl der. Dejligt.

 15. PeterA PeterA siger

  Skal have en enkelt nat i HK den 14.november. Nogen der kan anbefale et godt/billigt hotel, som er nemt at komme til. Havde tænkt mig Bauhinia lige ved Sheung Wan MTR. Lufthavnsbussen stopper lige udenfor.

  Koster ca 1000 kr. Ellers nogen tips?

 16. Henrik Olsen Henrik Olsen siger

  PeterA

  Skal have en enkelt nat i HK den 14.november. Nogen der kan anbefale et godt/billigt hotel, som er nemt at komme til. Havde tænkt mig Bauhinia lige ved Sheung Wan MTR. Lufthavnsbussen stopper lige udenfor.

  Koster ca 1000 kr. Ellers nogen tips?

  Jeg syntes at de IHG hoteller der er ofte har priser under 1000,- og de ligger og ok tæt på MTR.

  Der optjenes også point og det er jo ikke at kimse af 🙂

 17. THammer THammer siger

  Hvis man trænger til noget fisk eller kylling…ja så kan jeg anbefale Fish & Chick.
  Den ligger i Kennedy Town. Tag en sporvogn ud til endestationen i Kennedy Town. Restauranten ligger ned til vandet (en vej i mellem). Rigtig hyggeligt sted, men ikke særlig stort.
  Jeg har været der et par gange, der er altid mennesker (specielt søndag eftermiddag) og det har altid været rigtigt godt. Jeg har kun prøvet deres fisk.

  View attachment 4005

 18. Henrik Olsen Henrik Olsen siger

  THammerJeg skal til HKG med SK igen til januar.
  Jeg overvejer at skifte mit "normale" hotel ud med et af flg:
  Holiday Inn Express Soho
  Holiday Inn Express Causeway Bay
  Holiday Inn Express Mongkok

  Er der nogen herinde der har erfaringer med nogen af hotellerne? Jeg ved @jefi99 har benyttet HIX Causeway Bay.

  Jeg kan også kun sige positivt om HIX Causeway Bay. Prisen er ofte god. Det ligger tæt på MTR (stort set oven på indgangen og lige rundt om en blok). Området byder på mange lokale ting, samt det er centralt for mange seværdigheder på Hong Kong Island siden.

 19. flyer flyer siger

  Tim Ho Wan er toppen! Besøgte den ved North Point tidligere på året og var meget tilfreds.

 20. Kristian Kristian B Laursen siger

  fantastisk forum vi har, men så er det vel der jeg er om lørdag 10 dage…

 21. flyer flyer siger

  Noget som kun nævnes overfladiske i artiklen, men som jeg synes er et must, er Ozone Sky Bar på Ritz-Carlton. Selvom drikkevarerne ikke er billige, er udsigten helt exceptionel. Et godt tip er, at være der 19-19:30 så man har noget i glasset, når der er A Symphony of Lights fra 20:00-20:15 🙂

  Noget andet praktisk er appen "Explore Hong Kong MTR map". Næsten et must hvis man skal køre lidt med MTR.

 22. Ali Taran Ali Taran siger

  octopus card er dernoget som hedder. Er det noget i kan anbefale man for sig skaffet?? Vi skal kun være der 3 dage

 23. Ali Taran Ali Taran siger

  Der er vist noget som hedder octopus card. Er der nogen som kender til det?? Kan i anbefale man for skaffet sig såden en kort?? Mig og konen skal være der i 3 dage.

 24. Henrik Olsen Henrik Olsen siger

  Hej,

  Når I kun skal være der i 3 dage, så er der et lidt anderledes tilbud. Det er inklusiv en retur på Airport Express, samt fri rejse med metroen i alle 3 dage (kortet gælder netop 3 dage). Vil i med bus, så kan det på alle metro stationer lades op med lidt ekstra kontanter. Fx. bus 115 som kører op til The Peak er en god tur og koster 10 HKD (en taxi koster ca. 50-70 HKD alt efter start stedet).

  Kortet koster 300 HKD og man får 50 HKD retur i depositum plus hvis der er ekstra penge på, som ikke er brugt.

  Kortet hedder: Airport Express Travel Pass

  Info:
  – 1 or 2 single journey(s) on the Airport Express (excluding travel between Airport and AsiaWorld-Expo stations) and

  – Any 3 consecutive days* of unlimited travel on the MTR, Light Rail and MTR Bus (Northwest New Territories) # (except additional travel on the Airport Express, East Rail Line First Class, and travel to/from Lo Wu or Lok Ma Chau stations)

  LINK: http://www.mtr.com.hk/en/customer/tickets/travel_pass_ael.html

  Det skal købes i lufthavnen lige inden I går ind til selve Airport Express.

 25. alexanderln alexanderln siger

  @Henrik Olsen
  Mine forældre er også hoppet på en 2999 NoN til HKG og skal bo på Conrad 3 nætter.
  Hvordan er det at komme fra lufthavnen til Conrad med offentligt (formentligt med Airport Express Travel Pass)?

 26. Henrik Olsen Henrik Olsen siger

  alexanderln@Henrik Olsen
  Mine forældre er også hoppet på en 2999 NoN til HKG og skal bo på Conrad 3 nætter.
  Hvordan er det at komme fra lufthavnen til Conrad med offentligt (formentligt med Airport Express Travel Pass)?

  Det er faktisk super let 🙂

  De køber et Airport Express Travel Pass og tager toget til Hong Kong Central. Der går de over til Hotel Transfer, da Conrad er med i den gratis transfer aftale, som Airport Express tilbyder. Når de går ud af toget skal de holde lidt mod venstre. Der er en skranke som de henvender sig til. Så bliver de sendt hen til køen med den hotel shuttle der kører mod Conrad. Det er stop nummer 2 på turen og tager ca. 10 minutter. Bussen kører hver 15-20 minut.

  En taxa fra Hong Central vil koste omkring 50-60 HKD alt efter bagage. Det koster 5 HKD for hver bagage ud over en, som skal i bagagerummet. Derfor tager jeg ofte bussen, hvis det kan lade sig gøre, da den køre så ofte 🙂

 27. alexanderln alexanderln siger

  Fornemt! Mange tak.
  Hjalp dem i øvrigt med at booke under et 33 % Asia/Pacific rate.. så cash-prisen blev "kun" ca. 2000 kr pr. nat for Harbour View som må siges at være ok i forhold til hvad det kan koste! og de er HHonors Gold takket være TK-kampagne, så håber på de får upgrade til Exec. Lounge adgang..

  Ligemeget hvad bliver det ca. 45.000 HHonors point igen pga. 3x points og de 3 Conrad-kampagner, så det må siges at være meget pænt 🙂

 28. Henrik Olsen Henrik Olsen siger

  alexanderln

  Fornemt! Mange tak.
  Hjalp dem i øvrigt med at booke under et 33 % Asia/Pacific rate.. så cash-prisen blev "kun" ca. 2000 kr pr. nat for Harbour View som må siges at være ok i forhold til hvad det kan koste! og de er HHonors Gold takket være TK-kampagne, så håber på de får upgrade til Exec. Lounge adgang..

  Ligemeget hvad bliver det ca. 45.000 HHonors point igen pga. 3x points og de 3 Conrad-kampagner, så det må siges at være meget pænt 🙂

  God stil 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *