Hotelanmeldelse: Så godt er Hotel ICON i Hong Kong

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Jeg havde længe tænkt på at teste Hotel ICON på mit næste besøg i Hong Kong og hvorfor var ikke tilfældigt. Hotellet er blevet rost af både anmeldere og rejsende, jeg har talt med og hotellet er rangeret på TripAdvisor som det tredje bedste hotel i Hong Kong og det bedste i Tsim Sha Tsui. Forventningerne var derfor rimelig høje inden mit ophold.

Hotel ICON ejes af Hong Kong Polytechnic University og fungerer som Research and Learning Center for School of Hotel and Tourism Management. Hotellets bygning er 28 etager højt og hotellet har i alt 262 værelser. Hotel ICON blev officielt åbnet i september 2011.

Beliggenhed

Hotel ICON ligger på Science Museum Road i Tsim Sha Tsui East, en kort afstand fra attraktioner som Nathan Road, havnepromenaden og færgeterminalen. Området er relativt stille og roligt, og det er ikke længere end at du kan gå til Star Ferry terminal. (tager ca. 20-30 minutter). Hotellet har også en minibus til Tsim Sha Tsui, som afgår hvert 20. minut og har flere stop på vejen.

Første indtryk og check-in

Det værelse vi havde bestilt, var transport fra lufthavnen i en af hotellets Tesla Model S inkluderet. Vi blev mødt af en repræsentant fra hotellet i ankomsthallen, som tog sig af vores bagage og fulgte os ud til en ventende bil. Selv om Model S næsten er en almindelig bil til arbejde herhjemme, føles det stadig helt eksklusivt. Måske ikke helt på niveau med The Peninsula’s Rolls Royce lufthavnstransfertilbud, men langt mere miljøvenligt. Prisen er dog også helt anderledes.

Billede: Hotel ICON

Da vi ankom til hotellet blev vi mødt udenfor af en medarbejder der tog sig af vores bagage og en hotelrepræsentant, der allerede havde checket os ind og gjort nøglekort klar. Vi blev fulgt direkte op til vores værelse og de sidste detaljer af check-in blev klaret der. Dette er helt klart den mest effektive og mest personlige check-in jeg nogensinde har oplevet på et hotel.

Værelset

Vi havde hjemmefra reserveret et ”Club 36 Harbour View” værelse. Jeg havde før hørt om mange gode hotellounger, og da både jeg og min rejsekammerat er store fans af champagne, var dette en investering, jeg mente ville give ret god afkast. At være i stand til at lægge sig og vågne op til udsigten ud over Hong Kong er efter min mening, værd at betale lidt ekstra for. Især fordi det var min rejsekammerats første besøg i Hong Kong.

 

This slideshow requires JavaScript.

Vores værelse på 26. etage var ca. 36 kvadratmeter stort. Værelset var relativt enkelt indrettet med en stor komfortabel dobbeltseng, en lænestol, skrivebord og klædeskab. Ikke helt ifølge det papirløse samfund er rummet også udstyret med sin egen printer. Værelserne har også en praktisk telefon med ubegrænset internet og lokale opkald. Dette er en nyere model end andre telefoner, jeg har testet før, og fungerede upåklageligt som en trådløs router med nok batteristrøm til at vare hele dagen. Indholdet i minibaren er intet at skrive hjem om, men er gratis. Værelset har også Blu ray-afspiller og et simpelt bluetooth musiksystem.

This slideshow requires JavaScript.

Alt virker helt nyt og rengøringen er upåklagelig. Detaljer som telefoner og fjernbetjening er også forseglet med et bånd, der bekræfter, at enheden er desinficeret.

Badeværelset er meget rummeligt og har både badekar og eget brusebad. Der er også et tv installeret ved siden af badet, hvis man nu planlægger at bruge meget tid her. Der er også alt hvad du kan tænke dig til af badeværelsesprodukter.

This slideshow requires JavaScript.

Mad og drikke

Hotel ICON har tre restauranter. I lobbyen finder du stedet ”Green” som er en simpel og uformel café samt brasserie. Buffet restauranten ”Market” ligger på 2. sal og tilbyder europæiske og asiatiske retter. På øverste etage af hotellet er ”Above & Beyond”, som serverer kinesisk mad. Derudover findes hotellets cocktailbar også her.

 

This slideshow requires JavaScript.

Blandt de fordele man får med et Club-værelser, er morgenmad, eftermiddagste og evening cocktails i ”Above & Beyond”. Morgenbuffeten på ”The Market” er også inkluderet, selv om der ikke var nogen informationer om dette på hotellets hjemmeside eller i reservationsbekræftelsen.

This slideshow requires JavaScript.

Morgenbuffeten i loungen er ikke ”al verden”, men man kan også bestille fra en overraskende stor a la carte menu. Loungen kan alligevel tilbyde en helt fantastisk udsigt, og som de eneste gæster til morgenmaden var det også stille og roligt. ”The Market” tilbyder en langt større buffet som er bestående af både vestlige og asiatiske retter.

Aftencocktails var virkelig godt og så vidt vi kunne se, var alt hvad baren havde at byde på gratis for os. Personalet var meget smilende og serviceminded og de sørgede for, at vi altid havde champagne i glassene og serveret alt hvad vi bad om af cocktails. Udvalget af mad var ikke stort, men helt fint.

 

Cocktails i baren.
Foto: Martin Damm Laupstad

 

Faciliteter

Hotel ICON har et stort fitnessrum på 9 etage med både cardiomaskiner samt styrketræningsmaskiner og vægte. På 9 etage finder man også en opvarmet udendørs pool samt poolbar.

Hvis man ankommer tidligt eller forlader hotellet sent, har Hotel ICON eget venterum. Her kan du slappe af mens du venter påat dit værelse er klar til check-in eller vente på at du skal mod lufthavnen.

Hotel ICON har egen parkeringsplads bestående af Testa Model S og tilbyder derudover også gratis elektrisk bus til Tsim Sha Tsui.

Hotellet har også en spaafdeling, dette blev dog ikke testet under vores ophold.

This slideshow requires JavaScript.

Priser og booking

Hong Kong kan tilbyde mange gode hoteller, men de koster. Dette ophold blev reserveret direkte på Hotel ICONs hjemmeside, som havde de bedste priser. Tilbudet med gratis afhentning i lufthavnen gælder kun for bookinger booket direkte på hotellets hjemmeside.

Den gennemsnitlige pris pr. Nat var HKD 3.055 – omkring 2500 kr.

Denne artikel er oprindelig skrevet og udgivet af Martin Damm Laupstad på insideflyer.no

Forsidebillede: Hotel Icon

 Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Overblik

Pros

- Store rum med udsigt udover Hong Kong
- Store badeværelser
- Førsteklasses lounge
- Praktisk telefon på værelset som faktisk fungerer
- Fantastisk service
- God mad og drikke

Cons

- Beliggenheden kunne måske være bedre.

Service

Beliggenhed

Værelse

Faciliteter

Value

Generel Vurdering

Konklusion

Jeg havde høje forventninger til Hotel ICON, og jeg vil helt sikkert sige, at de blev indfriet. Design og interiør er pænt og moderne og alt ser ud til at være vedligeholdt og nyt. Mad og drikke er af høj kvalitet og serviceniveauet er virkelig godt.

Hvis man skal pege på noget mindre godt, må det være, at beliggenheden godt kunne ha’ været lidt bedre, men dette er en subjektiv vurdering. Jeg ville til hver en tid anbefale Hotel ICON og jeg ville også elske at bo her igen.

4.3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *