Husk nu den rejseforsikring – du må ikke rejse uden

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Skal du på rejse – uanset om den er på en dag eller længere – så skal du have en rejseforsikring, og det er vigtigt at bruge tid nok til at finde den bedste rejseforsikring.

I denne artikel vil jeg komme med en personlig oplevelse, som i den grad tydeliggøre vigtigheden i at have sine rejseforsikringer i orden. Det er et for stort et sats at rejse uden.

En personlig historie om det at mangle en rejseforsikring

Det er en personlig historie, som virkelig har fået mig til at insistere på, at alle jeg kender bliver spurgt om de har en rejseforsikring, da jeg ikke ønsker andre skal opleve  at så i en lignende situation. Det har også taget en del tid for min familie at fordøje, men nu er tiden inde til at dele erfaringen med andre.

Historien starter i april 2015, hvor min 75-årige svigerfar er på vej hjem fra Bangkok med Norwegian. Han fulgtes med en af hans døtre på den direkte flyvning hjem til København. Efter godt 3 timers flyvning fik han problemer med hjertet og efter en kort behandling ombord besluttede kaptajnen at foretage en mellemlanding i Baku, som er hovedstaden i Aserbajdsjan. Min svigerfar og hans datter blev kørt i ambulance til hospitalet og få timer senere afgik han ved døden grundet hjerteproblemerne.

Da vi blev ringet op gik jeg straks igang med at finde ud af hvordan vi skulle forholde os. Så efter en kort snak med min frues søster og et opkald til SOS International, gik det op for os at han ikke havde en rejseforsikring. Så startede vores problemer for alvor i denne triste situation. Jeg skulle have søsteren og min afdøde svigerfar hjem fra Baku og det skulle være for egen regning. Med god hjælp fra Udenrigsministeriet, Norwegian, familie og venner lykkedes det at få ham bragt hjem. Den samlede pris løb op i over 50.000,- kroner og det var billigt, da den oprindelige pris startede på mellem 80-90.000,- kroner. En meget stor udskrivning og noget en rejseforsikring kunne have dækket.

Historien endte dog godt og vi fik en god begravelse i Danmark, men det tog godt 2 uger, hvor der var mange usikkerheder i spil. Derfor er det noget jeg ikke ønsker andre skal opleve.

Jeg har samlet 5 gode gode anbefalinger

Jeg har følgende 5 gode anbefalinger til, hvad der er vigtigt at kigge efter når du skal kigge efter rejseforsikringer:

 • Du skal have så kort et tidskrav på hvornår du skal være i lufthavnen før din afgang. Det er vigtigt, da det kan hjælpe dig hvis har et uheld på vejen til lufthavnen eller du ikke når dit forbindelsesfly (hvis du har to forskellige billetter)
 • Husk at sikre dig god dækning på forsinkelse eller mistet bagage
 • Kig efter selvrisikoen
 • Kig efter antallet af dage per rejse, som forsikring dækker. Nogle dækker kun 30 dage og andre dækker op til 180 dage
 • Overvej rejseforsikringer som gælder for et år ad gangen og hele familien, da dette ofte er billigere

Jeg har bruger selv Allianz Global Assistance til min rejseforsikring. De dækker mine og familiens krav, således vi er dækket godt ind på alle områder til en god pris. Det er vigtigt for os, da vi aldrig nogen sinde ønsker at stå i en situation, hvor vi er uden for dækning igen.

Jeg håber denne historie får de som ikke har en rejseforsikring til at anskaffe sig en før deres næste rejse.

 

Trackbacks & Pingbacks

Kommentarer

 1. Erwin Lansing siger

  For mange år siden opdagede at jeg havde glemt at købe rejseforsikring til min ferie mens jeg ventede på en forsinket lufthavnsbus fra Århus (som det hed den gang) til Billund. Jeg nåede heldigvis flyet og fik hurtig bestilt en forsikring fra en computer i AMS under transfer. Det kostede vist nok over 300 kroner for bare to uger.
  Efterfølgende fandt jeg ud af at jeg kunne få en forsikring der dækkede hele verden hele året for omkring 800 som tillæg til indboforsikringen. Valget var nemt 🙂

  Udover Henrik's anbefalinger kan jeg også tilføje at tjekke indboforsikringen. Mange inkluderer f.eks. allerede bagage under rejsen, så ved at lave det som tillæg undgår man dobbeltdækning. For andre kan det være bedre at vælge en specialiseret rejseforsikring. YMMV.

 2. Henrik Olsen Henrik Olsen siger

  SebastianBruun

  Så bliver jeg nødt til at lufte min kæphest::oops:

  Husk at checke om rejseforsikringen også dækker, hvis der er et element af arbejde involveret i rejsen!

  Det er faktisk et godt indput og noget jeg ikke var klar over. Så tak for dette 🙂

 3. PENSIONISTEN PENSIONISTEN siger

  Henrik OlsenSkal du på rejse – uanset om den er på en dag eller længere – så skal du have en rejseforsikring, og det er vigtigt at kigge efter den bedste rejseforsikring du kan finde

  Det er også meget, meget vigtigt at checke med sit forsikringsselskab før en rejse i tilfælde man har en eller anden lidelse. Jeg selv har to gange i år måttet rejse med et såkaldt "Medicinsk forbehold" pga kroniske hjerteproblemer. – Europæiske Rejseforsikring har været helt uovertruffen hjælpsomme, f.eks. var jeg til et pludseligt ekstraordinært check på hospitalet om formiddagen, kardiologen overførte straks journalen til forsikrings selskabet og kl.16.00 samme dag tikkede en mail ind med Ok fra forsikringen.

 4. Sophie Hendriksen siger

  Jeg kan tilføje, at står man på ski, skal man også være rigtig omhyggelig med at sikre sig, at man er dækket under udførelse af dette. Det kan være en temmelig træls fornøjelse at skulle hentes ud med helikopter for egen regning. Det har jeg heldigvis ikke haft behov for, men blot en tur til en østrigst læge med en tommelfinger og et knæ, der har vendt den forkerte vej, har været bekosteligt nok, og det havde været virkelig træls selv at skulle betale.

  I USA fik jeg højdesyge og det endte med en regning på næsten 20.000 DKK. Den havde heller ikke været sjov selv at skulle betale.

 5. CHA211 CHA211 siger

  Erwin LansingJeg nåede heldigvis flyet og fik hurtig bestilt en forsikring fra en computer i AMS under transfer.

  Nu ved jeg selvfølgelig ikke hvilken forsikring, der var tale om, så jeg kender ikke betingelserne, men da jeg for år tilbage selv tegnede disse enkeltrejseforsikringer, så husker jeg, at forsikringen skulle være tegnet inden afrejse for at rejsen var dækket.

 6. Ali Taran Ali Taran siger

  Jeg har forsikring via mit indbo. Men kan ikke overskue om det er en go forsikring jeg har eller om jeg burde skifte. Er der nogen gode forsikringer der ude i kan anbefale. Kunne man(folk som har styr på det) ikke eventuelt lave en liste over ting som en go rejse forsikring burde infholde?

  @Henrik Olsen tak for din historie.

 7. Ali Taran Ali Taran siger

  Ville lige live den her tråd op igen. Skal til at skifte forsikring i forbindelse med at jeg skal flytte. Så ville høre om nogen vil andbefale rejseforsikring? Jeg har kikket på allianze. Syntes de virker dyre og dårligere end min egen forsikrings selskab. Lige p.t har jeg vilkår som
  -er bagagen forsinket 5 timer kan jeg få 1300 kr pr dogn. Max 5200
  -Ved billeje dækker selvrisiko op til 25.000 kr men ikke de første 2500 kr.
  -dækkker hele familien i hele verden med afbestilling
  -dækker fra DK og til DK
  -max 60 dage
  -Dækker private rejser og max 1 dag erhverv. Eller privat delen hvis den er før eller efter erhvervsrejsen. Ikke hvis den ligger i midten (ikke vigtigt for mig. Rejser kun privat)

  Det er nogle af de ting jeg har sådan kikket og samlignet med

 8. Ali Taran Ali Taran siger

  HenryDu bliver nødt til at give lidt flere oplysninger:

  Privat eller erhverv?
  Rejsemønster / typer af rejser
  Skal forsikringen være tillæg til dine andre forsikringer?

  Jeg rejser kun privat, og rejser inden for verden :D:D:D altså både europa og udenfor. Den kan både være tillæg men også seperat. Bare ikke kort forskring. Orker ikke flytte bank osv

 9. Ali Taran Ali Taran siger

  ThorkildHvis man har råd til rejsen, har man råd til forsikringen! Det kan blive rigtig dyrt at spare….

  Et par kommentarer:
  1) Dækning af flyforsinkelse og mistet bagage er peanuts i forhold til de største udgifter man kan komme ud for: sygdom og hjemtransport. Hvis man rejser til f.eks. USA er det ikke usædvanligt at en indlæggelse koster USD25.000 – i døgnet! Kan man ikke rejse hjem med almindeligt fly men har behov for et ambulancefly, så kan det løbe op i DKK1mil fra USA eller Asien.
  2) Rejseforsikring i kombination med indboforsikring er oftest de billigeste for en husstand og de fleste har en rigtig god dækning.
  3) Farlig sport – mange policer har undtagelser for ulykker forårsaget ved "farlig sport" og definitionen kan variere meget, så f.eks. skiferien ikke er fuldt dækket.
  4) Hvem er dækket – for at et "par" er dækket skal man typisk have samme folkeregisteradresse. Det samme gælder for børn, hvor der er risiko for manglende dækning, hvis de ikke har samme adresse som den forælder, de rejser med.
  5) Det blå EU-kort er ikke nok. Det dækker ikke hjemtransport og heller ikke behandling på private klinikker.

  Ja:rolleyes: jeg sad faktisk og tænkte på det samme da jeg skrev indlægget. Altså det med bagage delen og flyforsinkelse er mere bonus. Den rigtige forsikring er nok mere hvis man kommer til skade eller bliver syg i udlandet. Men kender du det, det var lidt uoverskueligt og mindre sjovt at læse om. :oops::oops::oops::oops:

  Men jeg burde bide i det sure æble og læse de vigtige paragrafer

 10. RasmusH RasmusH siger

  Ali Taran-Ved billeje dækker selvrisiko op til 25.000 kr men ikke de første 2500 kr.

  Det kommer selvfølgelig helt an på hvor meget du lejer bil, når du rejser. Men jeg ville til enhver tid foretrække en forsikring der også dækker de første 2500. De gange jeg lejer, dækker eks Avis også fra omkring 7-8000kr og op, så der er ofte ingen grund til at have en så høj maks på selvrisiko. Men man skal selvfølgelig være opmærksom på, om det er dækket.

  Man skal også være opmærksom på de forsikringer, hvor ridser ikke er dækket af forsikringen (bl.a. Topdanmark), da det ofte er de skader man kommer ud for med lejebiler.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *