Hvorfor du bør overveje den billigste British Airways afgang

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Sidste år forsimplede British Airways deres prisstruktur på de korte ture. Selvom standard koderne (f.eks. Y, O, V, K, H o.s.v.) stadig findes i de bagvedliggende systemer, har British Airways ændret den måde hvorpå priserne vises for kunderne.

Når du søger på en kort tur på ba.com, vil du blive præsenteret for: Basic, Plus, Plus Flex og Business UK/Club Europe. Her er måden hvorpå British Airways beskriver de forskellige pris-grupper:

Flertallet af fritidsrejsende vil se på grupperne Basic og Plus. Basic er en mere fornuftig navngivning af den gamle ”Kun med håndbagage” prisgruppe, der tydeligvis skal virke mere konkurrencedygtig i forhold til lavpris-selskaberne. De to primære ”fordele” i en Basis pris er, at du ikke får mulighed for, uden beregning, at tjekke bagage ind eller vælge sæde. Status gør ingen forskel og jeg ved, at det irriterer hundredvis af Guld- og Sølvkort holdere.

Plus er mere i tråd med, hvad du vil forvente  at et fuldservice flyselskab. Denne gruppe inkluderer frit valg af sæde fra 48 timer før afgang (eller tidligere afhængigt af dit status niveau) og mulighed for at tjekke bagage ind (status giver også mulighed for en ekstra kuffert, hvis du rejser med meget bagage).

Forskellen mellem Basic og Plus kan variere, men normalt vil det ligge i lejet £15-20 per flyvning. Dette er mere eller mindre hvad det vil koste at købe valg af sæde separat. Et British Airways Guld medlem har ofte absolut ingen intention om at flyve på et sæde, der er tildelt af en computer (Vueling har taget livet af mine albuer og knæ)! Insidere fra BA, der er aktive på Flyertalk, insisterer på, at computerens algoritme tildeler foretrukne sæder til elite medlemmer, men ikke desto mindre foretrækker jeg bare at betale for en Plus billet og vælge et sæde ved nødudgangen.

Det bringer mig til hovedpointen med denne artikel… En af de uofficielle fordele med en Plus billet er, at ændringer er gratis på dagen for afgang. Jeg har udnyttet denne fleksibilitet et par gange på det seneste og jeg er imponeret. Jeg er så imponeret, at jeg føler mig i stand til at anbefale, at vores læsere bør overveje at vælge den billigste afgang på afrejsedagen, uanset om denne er den foretrukne afgang eller ej.
Her er et tilfældigt eksempel på en kommende tur til Rom:

 

Du vil kunne spare et par hundrede pund blot ved at booke den billigste afgang og så, på dagen for afgangen, ændre afgangen uden beregning. Her er et par råd, du skal have i tankerne:

  • Du kan kun ændre til en afgang i tidsrummet mellem 00:00 og 23:59 på præcis den samme dag som den oprindelige afgang (uden beregning – andre ændringer er mulige ved at betale et gebyr).
  • Du kan kun lave omtalte ændringer efter midnat (lokal tid) på dagen for afgang.
  • Du kan ikke vælge en anden lufthavn, så du kan ikke booke en billig afgang fra Gatwick eller London City og derefter ændre den til Heathrow.
  • Din afgang skal være opereret af British Airways og med et British Airways flynummer.
  • Den nye afgang skal have et sæde til salg i Economy. Men prisgruppe/priskode er irrelevant. Du kan tilmed snuppe det absolut sidste sæde i økonomiklasse – også selvom du oprindelig bookede en £50 billet måneder i forvejen. Bedre endnu, ville det ikke være fantastisk, hvis British Airways havde oversolgt Economy og du fik en op-up i gaten?!
  • Du skal foretage ændringen senest en time før – både den planlagte afgang og den afgang du ønsker at skifte til (hvis denne måtte forekomme tidligere).
  • Du må ikke have foretaget online tjek ind for den oprindelige afgang.
  • Det vil være nemmest at foretage ændringen online, i app’en eller endda ved at ringe til BA. Blot at møde op i lufthavnen, på amerikansk vis, er mere risikabelt.
  • Denne mulighed er kun tilgængelig ved simple enkelt-/returrejser til/fra London. Det virker ikke med forbindelser – hverken på korte eller lange ture.

Bemærk: dette travel hack vil ikke virke, hvis hvert eneste sæde ender med at blive solgt, men heldigvis er mange af de billigste flyvninger den sidste på dagen. Så du bør ikke sætte dig selv i en situation, hvor du har købt billet til en afgang kl. 09, men i virkeligheden ikke har fleksibiliteten til at tage af sted før kl. 17. Så hvis du er indforstået med den kalkulerede risiko (jeg kan ikke huske hvornår, jeg senest er blevet opgraderet, fordi en intra-europæisk afgang har været overbooket i Euro Traveller), så kan du booke den billigste afgang og sidenhen ændre den på dagen. Hvorfor betale mere end højst nødvendigt?

Oprindeligt udgivet af Craig Sowerby på InsideFlyer.co.ukHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *