I disse europæiske lufthavne har du størst risko for forsinkelse

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Sommerferien er i fuld gang og mange rejser igen. Dette afspejles også i europæiske lufthavne, hvor forsinkelserne stiger med menneskemængden.

Det er desværre ikke kun tilfældet i Kastrup, også andre store europæiske lufthavne oplever problemer. Både Brussels og Frankfurt spiller en førende rolle i rangeringen af ​​europæiske lufthavne med størst chance for forsinkelse. Problemerne i mange Europæiske lufthavne er så store, at selv de store problemer på Københavns Lufthavn ikke engang har givet den en plads i top 10.

Kaos på lufthavne rundt omkring

Det er i øjeblikket ikke sjovt at rejse med fly. Overalt er der travlt på grund af sommerferien og på grund af blandt andet personalemangel og ventetider på eksempelvis check-in og sikkerhed stiger betragteligt. Og det er selvfølgelig medvirkende til flyforsinkelser og aflysninger.

I et forsøg på at begrænse gener og samtidig garantere sikkerheden, er lufthavnene tvunget til at tilpasse kapaciteten. I praksis betyder det, at flyselskaberne er nødt til at begrænse deres fartplan. Det er allerede sket på Schiphol, mens andre selskaber har flyttet afgange til andre, sekundære lufthavne i Holland. Også lufthavne som London Heathrow og Frankfurt har skåret i antallet af tilladte afgange og landinger.

Ventetid i Schiphol’s sikkerhedskontrol. Foto: Schiphol

Europæiske lufthavne med mest forsinkelse

Folkemængderne og forsinkelserne er ikke kun et problem i Danmark. Forsinkelser er stigende over hele Europa og langt udenfor. Online rejsebureau Hopper Inc. kortlagt de europæiske lufthavne med størst chance for forsinkelse. Her blev der set på procentdelen af ​​forsinkede flyvninger i de første ni dage af juli 2022. Det er vigtigt at bemærke, at det ikke handler om antallet af passagerer. En højere procentdel af forsinkelser i en lille lufthavn vedrører derfor færre rejsende end en mindre procentdel i en stor lufthavn.

På den rangliste har både Frankfurt og Bruxelles Lufthavn en uheldig placering. Du kan tydeligt se de store europæiske lufthavne på listen, men også nogle mindre lufthavne. Nedenfor er de ti bedste (eller værste?), sorteret efter procentdel af forsinkede flyvninger.

LufthavnPlacering% forsinket% aflyst
Brussels Airport (BRU)Brussels, Belgien72%2,50%
Frankfurt International Airport (FRA)Frankfurt, Tyskland68%7,80%
Eindhoven Airport (EIN)Eindhoven, Holland67%1,80%
Luton Airport (LTN)London, Storbritanien66%2,70%
Liszt Ferenc International Airport (BUD)Budapest, Ungarn65%2,10%
Lisbon Airport (LIS)Lissabon, Portugal65%4,80%
Charles De Gaulle Airport (CDG)Paris, Frankrig62%3,10%
Amsterdam Airport Schiphol (AMS)Amsterdam, Holland61%5,20%
Cote D’Azur Airport (NCE)Nice, Frankrig60%3,40%
Gatwick Airport (LGW)London, Storbritanien59%1,40%

Artiklen er oversat og lettere bearbejdet. Den er oprindelig skrevet af Christian og bragt på vores hollandske søsterside.

Foto: Shiphol / PRHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *