IAG planlægger endnu et bud på at købe Norwegian

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Ifølge den spanske avis Expansion, så er IAG i gang med at forberede endnu et bud på at købe Norwegian.

Det vil så være det 3. bud i rækken, hvor de to første ganske hurtigt blev afvist af Norwegian med kommentaren om at det var for billigt i forhold til hvad Norwegians bestyrelse selv vurdere selskabet skal koste i et salg.

I går kom den spanske avis Expansion så med en historie, hvor den fortæller at IAG er i gang med det 3. bud. Buddet skulle ligge på lige over 1,5 milliarder euro. Dette svarer til en pris på 330,- norske kroner per aktie. Ud fra denne pris, så er det et overbud på 31% i forhold til aktiekursensværdi i øjeblikket.

Bjørn Kjos er en central person i denne handel, da han over 27% af samtlige aktier i Norwegian. Derfor vil det reelt være op til Bjørn Kjos om handlen med IAG bliver til noget. Dog er Bjørn Kjos og Norwegian presset af de lån, som de har taget for at kunne ekspandere så aggressivt som det er sket. Derfor gætter vi forsat på at IAG ender med at købe Norwegian, da IAG har den financielle tyndge til at klare den gæld, som Norwegian har optaget – samt til en væsentlig bedre rente.

Hvad vil der ske hvis IAG køber Norwegian

Der er mange rygter og muligheder omkring dette. Så det er ikke til at sige. Men sker der et opkøb, så vil LEVEL, Vueling og Iberia helt sikkert komme i spil. Det kan også være at langruterne vil blive ændret og Norwegian vil ende med at blive et regionalt selskab igen. Sker dette vil en masse Boeing 787 Dreamliners blive frigivet til brug for British Airways, Iberia, LEVEL og Aer Lingus.

Et anden model er også at Norwegian vil overtage f. eks. LEVEL og forsætte som selskabet er nu med både korte og lange ruter.

Så gætterierne er mange, men en ting er sikkert og det er at primært forbrugerne i London vil opleve prisstigninger igen, da konkurrencesituationen bliver mindre.

IAG eller International Airlines Group ejer i forvejen følgende flyselskaber:

  • Aer Lingus
  • British Airways
  • Iberia
  • Vuelling
  • LEVEL

Trackbacks & Pingbacks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *