Ikke flere Tier Points og Avios fra LATAM – Forlader oneworld snart

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

oneworld alliancen fik i går et større hak i tuden, da flyselskabet LATAM oplyste at de ville forlade alliancen. Grunden er at de har valgt at søge partnerskab med Delta Air Lines.

Delta Air Lines køber 20% af LATAM for at kunne indgå i et joint venture samarbejde på ruterne. Købet af aktierne gør at denne joint venture kan lade sig gøre. American Airlines har tidligere forsøgt at lave joint venture med LATAM, men uden held og nu forlader LATAM så oneworld. Det er den chilenske regering som ikke ville tillade American Airlines og LATAM at lave en joint venture hvor der deles indtægter og omkostninger.

Det er et stort tab for oneworld at LATAM forlader alliancen, da den nu mangler et stort flyselskab i dette geografiske område og samlet går fra 13 flyselskaber og ned til 12 flyselskaber. Flyselskabet Iberia har en godt fodaftryk i området og vi kommer nok til at se IAG og Iberia presse på for at udvide deres rutenet ganske meget i den kommende tid.

LATAM eller Delta Air Lines er ikke kommet med nogle informationer om at LATAM ville blive en del af Skyteam alliancen, hvor Delta Air Lines lige nu er en del af. Men mon ikke dette kommer senere, da det ville være naturligt for LATAM at være en del af denne alliance. Skyteam alliancen vil så blive styrket væsentligt.

Forsidebillede: Wikimedia Commons (Oliver Holzbauer)Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Trackbacks & Pingbacks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *