LATAM har sidste dag i oneworld den 30. september 2020.

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Vi har længe vidst at LATAM ville udtræde af oneworld alliancen. Dette var naturligt efter at Delta Air Lines købte 20% af flyselskabet for lidt tid siden.

Flere rejsesider (f. eks. One Mile At A Time) kunne fredag oplyse at Qantas havde skrevet på deres hjemmeside at LATAM har sidste dag i oneworld alliancen den 30. september 2020. Dermed er der fra den 1. oktober 2020 ikke længere mulighed for at optjene eller bruge point på LATAM flyvninger.

Frem til den sidste dag vil du forsat kunne bruge alle de fordele der er. Derfor har du planer om at bruge nogle bonuspoint på en rejse til en af LATAM destinationerne, så skal du have det gjort inden slutningen af september 2020.

Det blev offentliggjort at LATAM ville forlade oneworld i september måned, så det er ganske positivt at der kommer en sådan lang periode indtil de endeligt træder ud.

LATAM i SkyTeam

Der er endnu ikke noget klarhed over om LATAM vil ansøge om at blive en del af SkyTeam. Argumentet for det er klart at Delta Air Lines ejer en stor del af LATAM og det derfor ville give god mening i mange henseende.

Delta Air Lines har flere tætte samarbejder med andre flyselskaber og disse er heller ikke en del af SkyTeam. Det er selskaber som Virgin Atlantic, Virgin Australia og WestJet. Disse er heller ikke aktuelle i SkyTeam.

Så det ender nok med at når vi når til 1. oktober 2020, så er LATAM uden for en alliance.

Trackbacks & Pingbacks

  1. KLM og Qantas i samarbejde om ruter og bonus - InsideFlyer DK siger

    […] Mange har spekuleret i, at de traditionelle alliancer inden for luftfart er i gang med at blive mindre værd. I de sidste par år har vi set flere eksempler på, at luftfartsselskaber samarbejder bredt med hinanden på tværs af alliancer og på tværs af den traditionelle kløft mellem netværks- og lavprisselskaber. Samarbejdet mellem Delta Air Lines og LATAM er et godt eksempel på dette – ligesom Delta Airlines samarbejde med lavprisselskaber. Vi har tidligere skrevet om det her. […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *