Ikke længere visumpligt til Hviderusland

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Meget snart er det ikke længere nødvendigt at ansøge om et visum for at besøge Hviderusland. I hvert fald hvis du har et pas af en af EU-landene.

Hvideruslands præsident Lukashenko har for et par dage siden underskrevet et dekret som afskaffer visumpligten delvist for besøgende fra 80 lande.

Begrænsninger

Den maksimale længde af et ophold uden visum er kun 5 dage. Hvis du vil blive længere, eller vil rejse videre til for eksempel Rusland, er det stadig nødvendigt at ansøge om et visum. At rejse visumfrit i op til 5 dage gælder for 39 lande, inklusiv alle EU medlemslande. Dernæst gælder den samme ordning også for lande som Brasilien, USA og Japan.

Grænseovergang Hviderusland
Grænseovergang til Hviderusland

Indrejsen kan udelukkende ske gennem de officielle grænseovergange ved EU-grænsen, men også i lufthavnen i Minsk. I lufthavnen skal du dog have fløjet fra et af EU landene. Kommer du med fly fra Rusland, skal du alligevel have et visum.

Du skal også have et gyldigt pas (logisk nok), tilstrækkelige midler og en sygesikring med en dækning på mindst €10.000. Dog forlyder det fra en repræsentant for det hollandske udenrigsministerium i Minsk at det ikke kræver ekstra formaliteter at få et 5-dages visum.

Begrænsningen på de 5 dage skyldes at der er en regel om at udenlandske statsborgere i Hviderusland er forpligtet til at melde sig hos politiet efter 5 dage for at blive registreret. Ved at begrænse ordningen til 5 dage skal besøgende ikke bekymre sig herom.

Rejser til Hviderusland

Håbet er at tiltrække flere besøgende til Hviderusland ved at gøre det lettere at rejse til landet. Erhvervsrejser og turister skal øge landets indtægterne.

Amsterdam eller Stockholm til Minsk
Amsterdam eller Stockholm til Minsk

Du kan køre i bil til Hviderusland gennem Tyskland og Polen, men det er selvfølgelig hurigere med fly. Det hviderussiske selskab Belavia flyver 4 gange ugentligt til Stockholm og 6 gange til Amsterdam. Flere andre europæiske selskaber flyver til Minsk med en mellemlanding fra Danmark.

Belavia Boeing 737
Belavia Boeing 737

Belavia har codeshare aftaler med blandt andre KLM, Czech Airlines og Finnair. Andre selskaber som Lufthansa, Lot, Austrian og AirBaltic flyver selv til Minsk fra deres hubs.

 

Denne artikel er oprindeligt skrevet af Theo Sikking fra vores søsterside Insideflyer.nlHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *