Ingen strejke – SAS og Dansk Pilot Forening (DPF) laver 3-årig aftale

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

SAS og DPF har her til aften opnået at kunne lave en ny aftale. Dermed er en kommende strejke undgået.

Aftalen gælder i 3 år og begge parter har aftalt at de i fælleskab ville arbejde hen i mod at blive mere omkostnings effektive og fokusere på at tilpasse piloternes skema således at det kan bruges mere fleksibelt.

At piloterne skal være mere fleksible er helt afgørende for at SAS kan holde sine driftomkostninger nede. Dette har Koncerndirektør Lars Sandahl Sørensen flere gange nævnt som værende centralt, da SAS skal kunne tilpasse sig den nuværende og kommende konkurrencesituation.

SAS nævner følgende:

Forandringerne i flybranchen er kun lige startet. Derfor er det en central ting at vi som selskab kan fastholde vores margin og tjene penge. Derfor er det vigtigt for os at kunne møde de krav og forventninger som vores kunder har.

Dermed er forhandlinger i Forligsinstitutionen over og de de 450 piloter, som DPF repræsentere har nu en ny overenskomst.

Nu har SAS derfor en aftale med de svenske og danske piloter. Der afventes forsat en aftale med de norske piloter. Hvis denne ikke kommer, så vil det være minimalt, hvad en norsk strejke vil betyde for flyvningerne ud af København.

Forsidebilledet er fra SAS.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *