Inspiration fra Istanbul: Nye uniformer til Turkish Airlines

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Turkish Airlines introducerer nye uniformer til personalet, når Istanbuls nye lufthavn åbner 29. oktober. Det nye design er inspireret af traditionelle mønstre fra tyrkisk keramik, glaskunst og kalligrafi.

 

Turkish Airlines har hver dag 4 afgange fra Danmark til Istanbul (3 fra København og 1 fra Billund). Herfra flyver selskabet til 230 international destinationer. En del danskere har derfor fået øje på muligheden for at bruge Turkish Airlines, når man skal flyve til andre kontinenter.  Interessen for selskabet er også afspejlet i flere artikler på InsideFlyer. Se for eksempel omtalen af den nye sikkerhedsvideo med Lego figurer.

Når Istanbuls nye lufthavn bliver åbnet, får kabinepersonalet hos Turkish Airlines nye uniformer. Det nye design adskiller sig tydeligt fra den nuværende mere anonyme fremtoning.

Den nye kollektion inkluderer kjoler, nederdele, bukser, jakker, hatte, handsker, tasker og tilbehør

 

Inspiration fra Istanbul

Jeg synes, at de nye uniformer har meget behagelige farver.  Der anvendes fortrinsvis en kombination af grå og stærk røde farver. En kombination, der på samme tid er moderne, stilfuld og klassisk. Da jeg så billederne af de nye uniformer for Turkish Airlines, kom jeg straks til at tænke på Alitalias og Etihad Airways uniformer. Det var ikke så underligt, for Turkish Airlines har også brugt den italienske modedesigner Ettore Bilotta.  I udviklingen af designet blev Ettore Bilotta inspireret af storbyen Istanbul. Han har fået inspiration af traditionelle mønstre i tyrkisk glaskunst, keramik og kalligrafi. Dette er i udviklingen af designet omsat til moderne teksturer og detaljer.

 

 

 

Ettore Bilotta beskriver udviklingen af det nye design:

 

When I started to design for Turkish Airlines, the first thing that inspired me was Istanbul. This city has been a melting pot for art and civilisation for centuries and has a rare richness as a common heritage of many cultures. I wanted to bring elements from traditional calligraphy and mosaics together with the new interpretations of Turkish motifs, which emphasize modern lines, into foulards and ties to reflect a contrast and duality.

Turkish Airlines nye uniformer vil blive lanceret ved åbningen af New Istanbul Airport den 29. oktober 2018. Generelt glæder jeg mig til at se, hvad den nye lufthavn i Istanbul vil give af forbedringer for Turkish Airlines passagerer. Den nuværende lufthavn har ikke haft tilstrækkelig kapacitet til de sidste års stigende trafik. Dette har givet lange transporttider med bus fra fly til lufthavnsterminalen og lange køer i pas- og sikkerhedskontrollen.

På sigt skulle den nye lufthavn gøre det lettere for de mange passagerer at skifte fly i Istanbul. Men som tidligere beskrevet på InsideFlyer vil lufthavnen få en kaotisk opstart

Artiklen er oversat og bearbejdet. Oprindelig skrevet af Steffen og bragt på vores tyske søsterside

Billeder: © Turkish Airlines / Miles AldridgeHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *