Jubilæum: I dag har SAS været i luften i 75 år

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

SAS så dagens lys for første gang for 75 år siden i dag, den 1. august 1946. Siden da har SAS stolt fløjet passagerer til, fra og rundt i Skandinavien. Skandinavien havde ikke været det samme i dag, uden et stærkt, skandinavisk flyselskab.

SAS vil oplyser at de naturligvis, fortsat forsøge at opretholde deres position som en hovedaktør i den skandinaviske infrastruktur, også ind i fremtiden.

Catering i gamle dage ombord på SAS. Foto: SAS Museet, Gardermoen

Innovation har altid været en naturlig del af SAS. Det viste historien, da SAS var de første til at flyve over Nordpolen – og derved forkorte rejsetiden mellem kontinenterne. I øjeblikket forsøger SAS at gøre hele flyindustrien mere bæredygtig ved at invistere i helt nye fly og tage de ældste og mest brændstofforbrugende fly ud af SAS-flåden.

De nyeste fly i SAS-flåden er A350’erne og A320neo’erne. De er endnu mere komfortable, er mindre støjende og reducerer CO2-udslippet med op til 30%. De nye fly udgør blot et af mange initiativer på rejsen mod mere bæredygtig luftfart – en rejse, der er afgørende for en bæredygtig fremtid og en rejse hvor SAS, i samarbejde med hele økosystemet, fortsat vil have en aktiv og ledende rolle.

Et stort tillykke til SAS og fra InsideFlyer håber vi at I forsætter mange år endnu. På redaktionen har vi flere, som er medlem af EuroBonus som Guld, Diamant og Lifetime Gold medlemmer, så vi har fyldt jer en del af vejen.

Læs for eksempel disse to artikler fra vores tidligere redaktionsmedlem Per Danielsen, som desværre ikke er blandt os mere (æret været hans minde). Fra hans tid som aktiv rejsende og medlem af De Berejste Klub var han medlem af EuroBonus fra stort set først år:

SAS Point certifikat fra 1995. Foto: Per Danielsen

Hvornår fløj du første gang med SAS?

Foto: SAS Museet, GardermoenHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *