Emirates har nu fløjet i 10 år mellem Dubai og København

Emirates Boeing B777

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

I går søndag kunne Emirates og Københavns Lufthavn fejrer at ruten mellem Dubai og København har været i gang i 10 år. En rute som må siges at være ganske populær og 2,4 millioner har rejst på ruten siden opstarten.

Det hele startede den 1. august 2011, hvor Emirates ankom til København med en Airbus A330, men efter blot 6 måneder, så blev ruten allerede opgraderet til en Boeing 777.

Morten Balk og Lars Lemche i godt humør ved dagens jubilæum.

Emirates er meget glad for ruten, der har været en stor succes fra starten. Man startede med en Airbus 330, men måtte allerede efter 6 måneder fordoble kapaciteten. Og man gik over til en Boeing 777. Senere gik man over til at lade en Airbus 380 flyve på ruten med 615 sæder.

Morten Balk, Country Manager Denmark og Baltikum i Emirates

Den 1. december 2015 var efterspørgselen steget så meget at Emirates valgte at indsætte deres nye “high density” Airbus 380. Denne version af en Emirates A380 har to klasser og plads til hele 615 passagerer.

Det var en milepæl for Københavns Lufthavn, da det første Emirates fly fra Dubai landede for 10 år siden. Og det er endnu en milepæl med 10 års jubilæet på ruten. Københavns lufthavn ser frem til det videre samarbejde med selskabet. Der har indtil nu fløjet 2,4 mio passagerer på ruten, hvilket svarer til antallet af indbyggere i Jylland.

Lars Lemche, Pressechef i Københavns Lufthavn.

På dagens flyvning til Dubai var der en besætning på 15 i alt. 2 piloter og 13 i kabinen.

Den 15 mand store besætning som skulle flyve hjem til Dubai.

Det var desværre ikke den store ikoniske Airbus A380 som kom til København på 10 års dagen. Det er fragten der fylder mere og derfor fortsætter Emirates nok noget tid endnu med at bruge Boeing 777 på ruten.

Vi ønsker Emirates tillykke med de 10 første år og glæder os til de næste og til den dag at de bringer deres Airbus A380 tilbage på ruten.

Hør Morten Balk i vores Travel + Loyalty podcast tale om hvordan Emirates har klaret sig igennem pandemien og hvordan han ser fremtiden.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *