Rejsebrev: På Business Class til Stockholm i en SAS Airbus A350

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

En sidste tur før juleaften er det blevet til. Vi var ombord på en af SAS airbus A350-900 flyvninger mellem København og Stockholm der flyver fra december måned og frem til februar 2024 på udvalgte fredage.

I forbindelse med crew træning til flytypen Airbus A350-900, har SAS valgt at gøre flyenthusiaster glade. Selskabet har fra december 2023 og frem til februar 2024, valgt at indsætte et eksemplar af flytypen på ruten mellem København og Stockholm på udvalgte fredage.

InsideFlyer var den 22. december med ombord på Business Class (booket en SAS Plus billet) på en af dagens 2 flyvninger med flytypen.

Hvordan var denne flyvning så? Det kan man læse mere om i dette rejsebrev.

Turen startede i Aalborg

Op til dagens flyvning til Stockholm tyvstartede vi da lige flyveriet. Vi startede ombord på SK1202, som undertegnede var rimlig sikker på ville blive en anelse forsinket grundet stormen Pia som natten mellem torsdag og fredag raserede det danske land.

Således gik det heldigvis ikke, og klokken 6:50 kunne vi afgå fra Aalborg i retning af København, hvor dagens særlige flyvning fandt sted. Flyvningen fra Aalborg og til københavn var dog en ret så turbulent ærfære, men morgenkaffen fra sæde 1A blev dog serveret på morgenens flyvning.

Ventetid i Kastrup og boarding

Efter en times tid i Kastrup og morgenmad i loungen gik turen nu imod gate B5, hvor dagens hovedperson stod klar til at skulle boardes.

Et kig i SAS Business på langdistance

Hvad kan du så forvente hvis du flyver på SAS business på en af selskabets langdistanceflyvninger?

InsideFlyer anmeldte i februar 2020, kort før covid-19 pandamien, SAS business på deres dengang nyankomne Airbus A350 fly, og nedenfor kan du læse mere om hvad man kan forvente hvis man flyver på SAS Business på en af SAS langdistanceflyvninger.

LÆS MERE HER: Anmeldelse af SAS Airbus A350 Business

SAS Business på korte tur til Stockholm

I forbindelse med flytypen Airbus A350, er indsat på ruten mellem København og Stockholm i forbindelse med crewtræning, så har SAS på samme tid åbnet op for sæder på flytypens businessclass.

Denne beslutning har gjort at rejsende på SAS Plus kan få sig en ekstra lille fornøjelse på sin rejse i mellem de 2 skandinaviske hovedstæder. Det var denne chance vi fra InsideFlyer ligeledes greb den 22. december, da vi alligevel skulle rejse i forbindelse med julen.

Hvilken service kan man forvente ombord?

Foruden et sæde på SAS Businessclass, så skal man fortsat huske på at selve flyvningen købes og opereres servicemæssigt som en flyvning på SAS Plus.

At man flyver på SAS Plus betyder at man ombord på flyvningen får serveret en kop kaffe, en valgfri drik, og eventuelt en snack, som kan være en polarrulle.

Undertegnede valgte at traktere sig med den obligatoriske kop kaffe, en CocaCola og netop en af SAS berømte og for nogle berygtede polarruller.

Selve flyvningen

Selve flyvningen startede med cirka en lille times forsinkelse ud af Kastrup, blandt andet på grund af de-icecing og ændrede slottid, grundet brug af bane 30. Opstigningen var lidt turbulent, men det må man forvente når der er storm over Danmark.

Efter cirka 5 minutters flyvning blev sikkerhedsbæltet frigivet, og man kunne derefter læne sit sæde tilbage som man ønskede dette, også var det straks tid til serveringen.

Efter en god kop kaffe, og andet godt til ganen gik der ikke længe før det vr tid til at descent og derved begynde indflyvningen til Arlanda.

Indflyvningen var rimlig skyet indtil kort før ankomst, og til juleglæden kunne man glæde sig over at der i Stockholm var snevejr. perfekt til julestemningen.

Ved ankomst i gate F36 i Stockholm, var der ligeledes mulighed for et hurtigt kig i flyets cockpit.

Konklusionen er at turen til Stockholm, trods forsinkelse var en klar succes.

Eventuel julegave idé og rigtig glædelig jul

Flyvningerne med SAS Airbus A350-900 på ruten mellem København og Stockholm fortsætter helt frem til Februar 2024.

Hvis du har interessen for luftfart og har en kammerat der ligeledes har en interesse inden for luftfart, så kunne en lille tur til Stockholm i SAS Bussiness kabine være en sjov julegave idé at give sig selv og eventuelt også til en man har kær.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Kommentarer

 1. Deniz siger

  Jeg tog selv samme tur på 2H på den sidste afgang fra ARN til CPH! Jeg synes det var super fedt at flyve på A350 for første gang, og så både på Economy og business!

  • Henrik Olsen Henrik Olsen siger

   Det er godt at høre at du også havde en god oplevelse. Det er en sjov måde at opleve hvordan det er at sidde i et Business Class sæde. Så giver det måske blod på tanden til at spare op i EuroBonus point for en gang at kunne lave en pointopgradering 🙂
   Hilsen
   InsideFlyer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *