Kæmpe flyordre fra nyt afrikansk flyselskab

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Den nye ordre på 100 Boeing 737 MAX er den største flyordre nogensinde fra det afrikanske kontinent.

Det nye flyselskab, Green Africa Airways fra Nigeria, har bestilt op til 100 Boeing 737 MAX, hvor de 50 fly er en bekræftet ordre og de sidste 50 er en option. Den samlede ordre svarer til en liste pris på 11,7 milliarder USD.

Det er en historisk dag for nigeriansk og afrikansk luftfartsindustri.  Den store ordre bringer os tættere på vores gamle drøm om at opbygge et flyselskab i verdensklasse, som vil åbne nye muligheder for millioner af kunder. Denne aftale er et symbol på dynamikken, viljen og det stærke iværksætterdrev fra den næste generation af nigerianere og afrikanere,

udtaler Babawande Afolabi, grundlægger og CEO, Green Africa Airways.

Green Africa Airways har hovedsæde I Nigerias hovedstad Lagos og vil tilbyde sikre og billige flyrejser i høj kvalitet, som kan bidrage til den økonomiske udvikling i Nigeria og på det afrikanske kontinent.  Det nye flyselskab har fået sin Air Transport License fra regeringen i Nigeria og er støttet af en række industrifolk ledet af Tom Horton, tidligere formand og CEO of American Airlines, William Shaw, stifter og tidligere CEO VivaColombia samt Virasb Vahidi, tidligere CCO American Airlines.

Det nye flyselskab vil først udvikle det nigerianske marked og derefter bygge et stærkt netværk i hele Afrika.  Green Africa vil ikke møde meget konkurrence på indenrigsruter, men vil skulle konkurrere med tre Star Alliance selskaber på de internationale ruter: Ethiopian Airlines, South African Airways og EgyptAir. Fra oneworld vil de også skulle konkurrere med Royal Air Maroc, som snart indtræder i alliancen.

Ifølge Boeings Commercial Market Outlook vil Afrika have brug for 1.190 nye fly de næste to dekader. Den nye ordre på 100 fly er med til at fastholde 737 MAX, som det hurtigst sælgende fly i Boeings historie med mere end 4.800 ordrer fra mere end 100 kunder i hele verden.

Foto © Boeing

 Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *