Kender du Ras al Khaimah?

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Det er en ny vinterfavorit med sandstrande, så langt øjet rækker, majestætiske bjergtoppe, store oaser og arkæologiske skatte.

Apollo sender denne vinter direkte danskerne fra København til et helt unikt emirat – blottet for glitter og glamour.

Lige uden for skyggerne af Dubais skyskrabere ligger det mindre kendte og meget karakteristiske emirat Ras al Khaimah. I modsætning til sine naboer er her ikke fokus på hverken olie, verdensrekorder eller eksklusivitet – tværtimod.

I Ras al Khaimah er i stedet natur og kultur i centrum og en 7.000 år lang historie spækket med arkæologiske skatte og eventyrlige forter. Derudover byder nykommeren i feriekikkerten på det mest varierede landskab blandt alle emiraterne – fra frodige palmeoaser til glitrende klitter og skarpe ørkenklipper, som i sig selv indbyder til et utal af uforglemmelige aktivitetsmuligheder.

Topper man det hele med kilometerlange strande, en infrastruktur i særklasse og førsteklasses resorts, er det ikke svært at forstå, hvorfor den hidtil relativt anonyme destination dukker op som en ny feriefavorit.

1001 nætter – og et væld af oplevelser

Majestætiske bjergkæder, der rejser sig fra ørkensandet, med Emiraternes højeste bjergtop som den største attraktion, er hovedårsagen til, at aktive rejsende fra hele verden har fået øjnene op for Ras al Khaimah. Imponerende Jebel Jais skyder således 2.000 meter op i vejret og inviterer til uforglemmelige vandreture, mountainbiking, klatring, via ferrata samt verdens længste zipline. Er man mere til vand fremfor højde, byder Ras al Khaimah også på gode dykkemuligheder.

Emiratets 7.000-årige historie byder derudover på nogle uforglemmelige kulturoplevelser. Blandt de mest populære attraktioner er det gamle Dhayah Fort, som er det sidste af sin slags i Emiraterne, samt ruinerne af det påståede palads af Dronningen af Saba. For en autentisk bid af arabiske traditioner huser ørkenklitterne også adskillige beduinlejre, hvor man kan nyde dampende frisk grillmad og shisha under stjernerne.

I naturreservatet Al Wadi Equestrian Adventure Center kan man desuden udforske naturen på ryggen af en araberhest og blandt andet opleve fritgående gazeller og ørkenræve.

Derudover byder emiratet på et spændende nationalmuseum, en autentisk og velbevaret gammel bydel og en livlig souk, hvor traditionelle markeder og moderne butikker ligger side om side. Her er rig mulighed for virkelig at få et indblik i hverdagen og historien, noget der bliver stadig vigtigere for danskerne, når de rejser.

Et familiemekka

På grund af det enorme udbud af aktiviteter, forlystelsesparker, vandlande, gode hoteller og lange lavvandede strande, skiller Emiraterne sig ud som en favorit blandt særligt familier. Mens nogle foretrækker at bo midt i ingenting, appellerer Ras al Khaimah mere til dem, der gerne vil have et langsommere tempo – men alligevel kort afstand til det meste.

For selvom Ras al Khaimah ikke byder på verdens hurtigste rutsjebane eller de største forlystelsesparker, bobler emiratet over med muligheder og ting at lave; fra vandlande og spøgelsesbyer til zip-linjer og vandsport af enhver art. Her er det nemt for enhver familie at underholde alle parter – uanset alder og præferencer. Derudover byder emiratet på flere fantastiske familievenlige hoteller med et rigt udvalg af all inclusive, som man sjældent har oplevet magen til.

Ras al Khaimah. Foto: Apollo / PR

Det er med andre ord ikke tilfældigt, at det netop er her, i Ras al Khaimah, at Apollo har valgt at åbne et Mondo Family-hotel. På det dejlige Doubletree by Hilton Marjan Island Resort & spa venter flere pools, vandrutsjebaner, hoppetårne på stranden og en lang række aktiviteter for både store og små.

Derudover ligger Dubai kun en times kørsel væk – og pludselig har man det bedste fra begge verdener.

Kilde: PressemeddelseHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *