Kina er først ude med et digital vaccinepas

Shanghai China

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Ikke overraskende er Kina først ude med et digital vaccinepas. Dels har de under hele corona pandemien krævet at borgere registreres sig om de er syge med COVID-19 og dels har hjemmekarantæner krævet et digital GPS armbånd som sladre om du forlader din karantænezone.

I denne uge har Kina lanceret deres digital vaccinepas. Det er først land i verden som har dette aktivt.

Det digitale vaccinepas viser en persons vaccinestatus og de prøvesvar for COVID-19, som personen har taget.

Læs mere: Følg en rejse fra Danmark til Hong Kong og 14 dages hjemmekarantæne med armbånd på

Det digital vaccinepas eller digitale certifikat gælder for alle kinesiske borgere og sker via den sociale medieplatform Wechat. Det skal anvendes ved alle typer af rejser over landets grænser.

Andre lande også på vej

Danmark har også lanceret deres første udgave af et vaccinepas. Denne første udgave er via sundhed.dk, hvor du kan downloade et certifikat om du er blevet færdigvaccineret. Helt på samme måde som hvis du har en negativ PCR test.

Danmark har meldt ud at de inden sommerferien vil have et fuld ud virkende digital vaccinepas.

Debatten i mange lande er om et vaccinepas vil skabe et A- og et B-hold. Grunden er at er du ikke blevet vaccineret eller ikke ønsker at blive det, så vil du blive skilt ud fra den store flok. Det kan så også betyde at du ikke kan deltage i større offentlige events, såsom en fodboldkamp eller koncert.

Der er nemlig mange som peger på at et digital vaccinepas vil kunne bruges som et krav for at deltage i større offentlige events. Noget som i Danmark har været på tale til de store festivaller som Roskilde Festival og Skanderborg Festival.

Rejsebranchen siger via IATA at de ikke vil kræve at du er vaccineret for at kunne flyve med dem, men det skal være et krav fra de enkelte lande. En negativ test vil være nok for dem.

Hvad tænker du om brugen af et vaccinepas?Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *