Rejsebrev: Rejsen tilbage til Hong Kong og 14 dagens hjemmekarantæne

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Morten Lok har med familien været hjemme i Danmark i de seneste måneder, men skulle retur til deres hjem i Hong Kong igen. Da landet forsat er lukket og har nogle ret restriktive karantænekrav blev rejsen hjem en meget speciel oplevelse for familien. Følg med på turen i dette rejsebrev.

Vi har sammen med Morten Lok lavet dette rejsebrev, som en opfølgning på hans tur til Danmark i maj måned. Nu er familien tilbage i Hong Kong igen og ved at være færdige med deres obligatoriske 14-dagens hjemmekarantæne.

Læs mere: Qatar Airways Business Class og en besætning i heldragter

Turen startede i Københavns Lufthavn, som forsat har tydelige præg af situationen, hvor mange af butikkerne forsat er lukket og der ikke vrimler med passagerer.

Der er forsat mange lukkede butikker i Københavns Lufthavn og ikke mange passagerer.

Københavns Lufthavn havde dog fået åbnet flere butikker deriblandt deres store Tax Free butik.

Københavns Lufthavn havde genåbnet flere butikker – deriblandt deres store Tax Free butik.

Turen var med SWISS og gik via Zürich i deres Business Class. Fra København var det en ny Airbus A220, hvor layoutet er med 3 sæder i den ene side og 2 sæder i den anden side.

SWISS Airbus A220.

En ting som vi var nysgerrige på var hvordan SWISS håndterede serviceudbuddet.

På turen til Zürich var flyet godt fyldt op i Economy kabinen og der var kun 2 pladser fri. Der var ikke noget anderledes at bemærke end en normal flyvning med SWISS.

Ankomsten til Zürich gik også som normalt og der var ikke lavet nogen særlige foranstaltninger. Lufthavnen var også ganske velbesøgt i forhold til København. Transfertiden var rimeligt kort, så der var ikke tid til at besøge en lounge. Flyet til Hong Kong afgang fra terminal D.

For at rejse til Hong kong var der i gateområdet et speciel check på om de rejsende havde tilladelse til at komme ind i Hong Kong, samt om ankomstformularen var blevet udfyldt (checket via en QR kode).

SWISS Business Class til Hong Kong

Flyet til Hong Kong med SWISS var en af deres Airbus A340.

Afgang fra Zürich med en SWISS Airbus A340.

Rejsen var i deres Business Class og forventningen omkring servicen var at det ville være som normalt – med få tilretninger.

Der var kun 8 med i Business Class på turen til Hong Kong.
Det gode “Trone sæde” hvor du har bord på begge sider.

Det er tydeligt at se at der forsat ikke er mange muligheder for at komme ind i Hong Kong. Der var kun 54 passagerer med i alt og i hele Business Class kabinen var der 8 passagerer, hvoraf Morten og familien var de 4 af dem. Besætningen fortalte at returflyvningen til Zürich ville være godt halv fyldt i Business Class.

Cateringen på turen viste sig at være stort set normal. Der var ikke helt det samme store udvalg, men der var forskellige muligheder for valg af retter og drikkevarer. Alt var serveret på bakker eller portionsanrettet på forhånd.

Catering og service var som normalt – dog med lidt mindre udvalg.

Turen gik med det vante service niveau og derfor ikke meget andet at berette end at det virker til at være ganske normaliseret fra SWISS siden.

Ankomst og adgang til Hong Kong

Ankomsten til Hong Kong var også som det plejer at være, men fra det tidspunkt familien forlod flyet, så startede den specielle og ganske langvarige oplevelse om at få adgang til Hong Kong.

Ankomst til Hong Kong.

Familien skulle igennem flere forskellige stationer, hvor de skulle registreres, aflevere den forudfyldte Health Declaration Form, fik armbånd med QR kode.

Alle ankomne passagerer får et ID og tracking armbånd på som skal bruges ifm. hjemmekarantænen.

Armbåndet er et noget specielt armbånd. Det er et tracking armbånd, som har en GPS modtager og afsender i sig. På den måde kan myndighederne overvåge om du overholder din hjemmekarantæne.

Trackingarmbåndet med GPS modtager.

Efter alt den registrering var det tid til adgangen til Hong Kong. Men først skulle bagagen hentes og COVID-19 testen klares.

Dette klares over i EXPO centeret, hvor vi skulle vente indtil svaret for testen kom retur.

Testen forgik på den måde at familien fik udleveret et test kit (spyttest), som så skulle afleveres til sundhedspersonalet.

Ventetiden på op til 12 timer var ved et bord. Spil er fundet frem til at fordrive tiden.

Ventetiden foregik i en kæmpe hal, hvor hver rejsende (eller familie) fik deres eget bord. Der var meget god afstand mellem bordene som billederne viser.

Hver passager eller familie får et bord de skal blive ved i ventetiden.
Der er god afstand mellem bordene i den kæmpehal familien skulle vente i.

Da der er helt lukket for adgang udefra i ventetiden, så er det ikke muligt at få leveret noget mad eller drikke i ventetiden. De fik dog lidt at spise i form af en sandwich og vand. Men det er bestemt ikke meget eller luksuriøst.

Dette var hvad der udleveres til de ventende.

Familien endte med at vente i godt 8 timer på at få svaret på deres test. Den var heldigvis negativ og nu kunne de så vende hjem. Men som Morten siger:

Vi nåede at vente 8 timer i går. Heldigvis testet negative allesammen, så der betyder at vi måtte tage hjem til os selv, hvor der så er 14 dages streng karantæne. Det er altså uden at må gå ud af døren!!

Morten Lok

14 dages hjemmekarantæne

Så turen gik derfra direkte hjem til en 14 dages hjemmekarantæne.

Skema som skal udfyldes dagligt og bruges til eventuelt kontrol.

Hjemmekarantæne skal tages meget præcist. Du må ikke forlade dit hjem i perioden og du skal dagligt lave flere checks af blandt andet din temperatur og om du oplever nogle symptomer såsom hovedpine.

I slutningen af hjemmekarantænen – på 10. dagen – fortages så en sidste COVID-19 test (på dag 10 indsendes en ny “deep throat saliva test”). Viser den sig også negativ, så må du forlade dit hjem og begynde et “normalt” liv i Hong Kong igen.

Familien kom alle godt igennem deres hjemmekarantæne og kan se tilbage på en meget speciel rejseoplevelse. En rejseoplevelse de fleste ikke vil komme til at opleve og noget de i årene fremover kan se tilbage på.

Lige nu har myndighederne i Hong Kong forlænget hjemmekarantæne kravet til den 31. december 2020. Så der er ikke udsigt til at det skal blive lettere at rejse til Hong Kong – men dog muligt.

InsideFlyer takker mange gange for at kunne få del i deres rejseoplevelse og ønsker dem velkommen hjem.

Alle billeder er udlånt af Morten LokHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Kommentarer

 1. Frank Kristensen siger

  Spændende historie. Vi var i gennem samme omgang, da vi i oktober returnerede til Shanghai. Dog fik vi “fornøjelsen” af tre døgn på karantænehotel inden vi fik lov at returnere til vores egen bolig i Shanghai.

  • Henrik Olsen Henrik Olsen siger

   Hej Frank,
   Tak for at dele din oplevelse. Det er ganske omfattende at rejse ind i landene og nogle tager det med karantæne meget konkret, som I jeres tilfælde. Er glad for det “kun” var tre døgn på karantænehotel.
   Men at bruge 14 dage i egen bolig – uden at forlade den – er også hård kost. Men det må være klart bedre at være hjemme og ikke være på hotel.
   Thailand åbner stille og roligt op for langtidsturister. De skal så i 14 dages karantæne ved ankomst på et hotel eller hospital. Der forlader man ikke værelset den første uge og slet ikke matriklen før de 14 dage er gået. Mon ikke det er sådan flere lande starter op?
   Mvh
   InsideFlyer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *