Kinesisk flyselskab indvier i dag en ny rute til Beijing

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

I dag lander Air China for første gang i Københavns Lufthavn for at åbne den nye rute fra København til Beijing. Med den nye rute er der nu 11 ugentlige flyvninger mellem Beijing og København. InsideFlyer er med senere på dagen til at fejre ruteåbningen.

Air China CA877 er nu landet i København kl. 6:22 – 23 minutter for tidstabellen. Læs mere om den festlige åbning af ruten her.

Det er blot et par uger siden, der åbnede en rute fra København til Hongkong med Cathay Pacific. Derudover flyver SAS både til Shanghai og Beijing.

Hvis man går rundt i det indre af København vil man bemærke de mange kinesiske turister. Mere end 110.000 kinesere kom sidste år til Danmark via Københavns Lufthavn. Ifølge VisitDanmark blev der registreret 260.000 kinesiske overnatninger i Danmark (inkl Airbnb)

Lufthavnen har kinesiske guider og skilte i lufthavnen samt en kinesisk version af CPH Airport app’en. Derudover samarbejdes med Kinas svar på Tripadvisor, DianPing. Og så er butikkerne i lufthavnen gået i samarbejde med NETS om at kunne tilbyde de kinesiske rejsende at betale via Ali Pay – en betalings-app, som benyttes af flere end 500 millioner kinesere.

På ruten til København anvender China Airbus en Airbus A330-200, der har plads til 237 passagerer. Flyet har 30 lie-flat sæder i business i en 2-2-2 konfiguration og 207 pladser i economy, med en god seat-pitch på 32 tommer. Turen varer knap 10 timer.

Afgang fra Beijing kl. 02.55 på mandage, onsdage, fredage og søndage med ankomst i Københavns Lufthavn samme dag lokal tid kl. 06.45.  Fra CPH flyves samme dage kl. 13.15 med ankomst i Beijing den følgende dag kl. 04.10 om morgenen.

Fra vinterprogrammets start i oktober vil der kun være 3 ugentlige afgange, i stedet for 4 ugentlige afgange i sommersæsonen.

I øjeblikket kan man få billige economy billetter fra København til Beijing for ned til 3402 DKK og til Shanghai for kun 3302 DKK. Til Bangkok kan man komme afsted for 3363 DKK.

København er ikke den første Air China destination i Skandinavien, da man i 30 år har fløjet mellem Stockholm og Beijing.

Hvis man skal videre fra Beijing til et andet land, så kan man nu få et gratis visum, som gælder i 144 timer (6 dage).  Hvis man opholder sig i Beijing i mere end 4 timer på vej til en anden destination i Kina eller andre lande, så er det også adgang til en transit lounge. Air China tilbyder ligeledes adgang til et transithotel, hvis opholdet varer mindre end 24 timer.

Om Air China

Statsejede Air China blev dannet i 1988, da regeringen opdelte det daværende CAAC i flere selvstændige selskaber. Selskabet tæller flere end 50.000 ansatte, en flåde på omkring 400 fly og et omfattende rutenet internationalt og ikke mindst i Kina med 115 destinationer. Er ligesom SAS medlem af Star Alliance.

Foto: Air China

 

Trackbacks & Pingbacks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *