Festlig åbning af ny Air China rute, som vil flyve flere kinesere til København

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Københavns Lufthavn satser meget på kinesiske rejsende. Det kunne man høre om i dag, da man åbnede den nye Air China rute fra København til Beijing.

This slideshow requires JavaScript.

Åbningen af den nye rute blev traditionen tro fejret med en fanfare fra to brandbiler, da flyet landede kl. 6:22, mere end 20 minutter før tidstabellen.

Allerede ved checkin i terminal 2,blev passagerrene budt velkommen med traditionel kinesisk løvedans. I gaten var der også kinesisk løvedans, inden lufthavnens direktør Thomas Woldbye og og erhvervsminister Brian Mikkelsen kunne klippe snoren over.

Kinas ambassadør i Danmark, Ying Deng sammen med erhvervsminister Brian Mikkelsen og lufthavnsdirektør Thomas Woldbye ved åbningen.

Der blev med det dansk-kinesiske turisme år i 2017 gjort en ekstraordinær indsats for at markedsføre Danmark i Kina for at få fortalt kineserne, hvorfor de skal tage til Danmark, hvad de som turister kan opleve i Danmark, og at Danmark er mere end København.

Den indsats er nu godt i gang med at vise helt konkrete resultater i form af markant bedre flyforbindelser, som giver mulighed for, at endnu flere kinesiske turister vælger at rejse til Danmark.

Det var derfor også en optimistisk erhvervsminister Brian Mikkelsen, der klippede snoren til onsdagens officielle Air China-åbning af den nye rute mellem Beijing og Københavns Lufthavn:

Den nye Air China-rute bringer Danmark og Kina tættere sammen og forbedrer den direkte adgang til Danmark for både ferie- og forretningsrejsende.

Også flyselskabet ser store muligheder i den nye rute, understreger General Manager for Air China i Danmark, Andy Hao, som udtaler:

Vi er stolte over at kunne åbne Air Chinas første direkte rute til den danske hovedstad. Den nye rute fra Beijing til København vil give turister og forretningsrejsende bedre muligheder og styrke samarbejdet mellem vores to nationer.

Flere end 110.000 kinesere kom sidste år til Danmark via Københavns Lufthavn. Og med Air Chinas nye rute med foreløbig fire ugentlige afgange skulle der gerne komme endnu flere i fremtiden.

Med Air Chinas nye rute fra København til Beijing vil de kinesiske rejsende få endnu nemmere adgang til Danmark som rejsemål. Den nye flyrute er dermed med til at bane vejen for, at vi forhåbentlig får endnu flere kinesiske overnatninger i Danmark i de kommende år,

fortæller Brian Mikkelsen.

Nu samlet 11 ugentlige afgange til Beijing

Med Air Chinas nye rute til Beijing er der sammen med Star Alliance-partneren SAS nu samlet 11 ugentlige afgange mellem de to hovedstæder. Derudover flyver SAS til Shanghai, mens Cathay Pacific netop har åbnet en rute fra Hongkong til København.

Mikkel Aarø-Hansen, administrerende direktør i Wonderful Copenhagen, hvor det fælles ruteudviklingsprogram Global Connected er forankret, understreger, at mange gode kræfter har arbejdet for at tiltrække nye flyafgange til og fra Kina i forbindelse med det dansk-kinesiske turismeår:

Med Air Chinas nye rute ser vi endnu et resultat af en stærk, fælles indsats af ministerier, organisationer og Københavns Lufthavn.

I Københavns Lufthavn fortæller administrerende direktør Thomas Woldbye, at man er helt klar til at byde endnu flere kinesiske rejsende velkommen:

Udover at have kinesiske guider og skilte i lufthavnen og en kinesisk version af vores app har vi fået et samarbejde i gang med Kinas svar på Tripadvisor, DianPing. Og så er butikkerne herude i samarbejde med NETS om at kunne tilbyde de kinesiske rejsende at betale via Alipay – en betalingsapp, som benyttes af flere end 500 millioner kinesere.

Kl. 13:15 afgik Air China for første gang fra København til Beijing

Læs mere om den nye rute her.

Foto: Københavns lufthavn

 

 

 

Trackbacks & Pingbacks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *