KLM betragtes som et af de mest bæredygtige flyselskaber af danskerne

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

I torsdags blev resultaterne af Sustainable Brand Index TM 2023 offentliggjort, og 12.000 danske forbrugere har været med i undersøgelsen, der viser, at KLM opfattes som et af de mest bæredygtige flyselskaber.

Vi er meget glade for at se, at danskerne anerkender vores indsats for at gøre flyvningen så bæredygtig som muligt. I forhold til sidste år er vi steget 53 placeringer på ranglisten, hvilket er fantastisk. Bæredygtighed er en kerne i vores forretningsplan, og vores mål er godkendt af Science Based Target Initiative, hvilket betyder, at de er i overensstemmelse med Paris-aftalen, der bidrager til at holde den globale opvarmning et godt stykke under 2 grader. Da vi ønsker, at vores kunder skal være velinformerede om vores arbejde, samt om, hvordan de kan slutte sig til os for at rejse mere bæredygtigt, er vi glade for at se, at det ser ud til at være tilfældet.

Maria Hagelberg, Marketingchef hos Air France og KLM Nordeuropa.

Flådefornyelse er nøglen til at reducere emissioner fra flyvning

KLM har for nylig bestilt 100 nye generationer af Airbus A320neo-fly, hvilket vil reducere brændstofforbruget med 15 %. Disse fly vil blive leveret fra 2. halvår 2023.

I løbet af 2022 købte flyselskabet 2,4 millioner tons bæredygtigt flybrændstof (SAF). Hvilket svarer til 3% af KLM’s delmål for 2030.

At flyve på SAF reducerer emissionerne med op til 75-80 %. KLM’s mål er at flyve på 10 % SAF i 2030. Disse store ordrer vil også gøre en forskel for efterspørgslen og produktionen af SAF, som vil stige, mens prisen skulle falde.

I dag koster det 3-4 gange så meget som fossilt brændstof.

Siden januar 2022 har KLM sat en ny standard for at kunne flyve mere bæredygtigt. KLM tilføjer SAF på alle deres billetter med afgange/transfer fra Frankrig og Holland for at øge brugen af SAF.

I løbet af 2022 brugte KLM 0,6 % SAF globalt sammenlignet med 0,08 % året før. I starten af 2023 fordoblede KLM SAF andelen, som nu svarer til 1 % på hver billet.

Alle kunder kan vælge at tilføje mere SAF, når de booker online eller via flyselskabets app.

Kilde: Pressemeddelse
Foto: KLM B737-8K2(WL) (PH-BXZ) i Munich Franz Joseph Strauss Airport (MUC) (BongoPlanes)Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *