KLM indfører billetter med kun håndbagage over hele verden

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Det var et spørgsmål om tid. Fra den 21. maj har der ikke været gratis indchecket bagage inkluderet hos KLM på langt de fleste flyvninger verden over i Economy Class.

Efter KLM introducerede den nye takststruktur med Light, Standard og Flex billetter til Europa, Nordamerika og senere også Caribien, Central- og Sydamerika. Den struktur gælder nu også til Afrika, Mellemøsten, det indiske subkontinent og Asien. Dette gælder også for partner Air France og også på codeshare-flyvninger, der udføres af et andet flyselskab, men med AF eller KL-flynummer. Reservationer til Benin, Burkina Faso, Kina, Congo, Ghana, Guinea, Elfenbenskysten, Madagaskar, Mauretanien, Mauritius, Mali, Niger, Senegal, Sierra Leone, Seychellerne, Togo, Tchad og Vietnam er stadig udelukket.

Ingen indtjekket bagage som standard

Med den nye takststruktur kan du derfor vælge mellem tre muligheder: Light, Standard og Flex. Service ombord forbliver den samme, men med en Light-billet er bagage ikke længere inkluderet. For DKK 600 mere (på returbasis) har du en standardbillet med rumbagage. For en ekstra DKK 1.700 ekstra har du en Flex-billet. Den kan ændres gratis. Den kan også annulleres mod et tillæg på € 200. Disse priser gælder for klasseklasserne X, V, R, N, E, T, Q, L, H, K og U. Klassen selv bestemmer derfor ikke længere fleksibiliteten. Y / B / M billetter vil stadig kunne bookes med standard fleksible betingelser.

Strukturen for Premium Economy med Air France og (World) Business Class forbliver uændrede. Flying Blue og SkyTeam Elite medlemmer modtager stadig en ekstra styks indchecket bagage gratis. Det vil sige, at du som Elite medlem også med en Light-billet, kan du tage en kuffert med dig, og to styks for en Standard eller Flex billet.

Det er muligt at købe bagage senere på en Light-billet. Flying Blue Explorer-medlemmer modtager en rabat på 10 € pr. vej, hvis de gør det senest 24 timer før afrejse.

Billetter udstedt før 14. maj beholder deres oprindelige bagagemuligheder.

Kommentar

Taget den øgede konkurrence i betragtning var det forståeligt, at KLM og Air France tidligere lavede indchecket bagage til en betalt ekstra på europæiske og transatlantiske flyvninger. Men det er svært at forstå, at det nu sker med Afrika, Mellemøsten og Asien. I de fleste tilfælde er bagage inkluderet i biletprisen hos konkurerende selskaber. Mange luftfartsselskaber fra Mellemøsten og Sydøstasien tilbyder enda ofte en større mængde end 23 kg.

Det hollandske flyselskab ser ud til at udvide afstanden fra konkurrenterne, fordi billetpriserne ikke falder proportionalt med det nye tillæg. Familier og større grupper, der går til Asien eller Afrika og ikke kan rejse uden bagage, kan se en stor prisstigning. Og i betragtning af presset på billetpriserne vil KLM helt sikkert ikke altid komme op som den mest attraktive mulighed der. Vi må vente og se, om andre europæiske flyselskaber vil følge med, eller om de vil differentiere sig fra Air France-KLM på dette punkt.

 

Denne artikel er baseret på en artikel oprindeligt skrevet af The Flying Dutchboy fra vores søsterside Insideflyer.nl.

Trackbacks & Pingbacks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *