KLM øger atter til Aalborg

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Endnu engang øger KLM sin tilstedeværelse i Aalborg. I denne omgang er der tale om frekvensøgning i trafikprogrammet for vinteren 2023.

KLM er et af de luftfartselskaber der fra Aalborg har haft stor succes. Selskabet har i nu over 12år fløjet passagerer mellem Aalborg og Amsterdam. Selskabet startede med at flyve ruten med en fokker 70, og 2 daglige afgange. Ruten har fløjet stort set nonstop siden dens oprettelse. I forbindelse med Covid-19, lukkede ruten dog kortvarigt ned.

Ruten genåbnede dog forholdsvis hurtigt efter små 2 måneders nedlukning, og siden er frekvenserne atter blevet udvidet fra Aalborg og til Amsterdam.

Læs mere her: KLM fejrede 10år i Aalborg
Læs mere her: KLM øger atter til 4 daglige afgange i sommerprogrammet

4 daglige vinterafgang

I nogle år før covid-19 pandemien var det kutymen at ruten mellem Aalborg og Amsterdam, blev betjent med henholdsvis 3 daglige afgange i vinterprogrammet hvorimod der ville være 4 daglige afgange om sommeren.

Mønstret med 3 afgange om vinteren og 4 daglige om sommeren ser fra det kommende vinterprogram dog ud til at ændre sig. KLM har meddelt Aalborg Lufthavn, at der også i vinterprogrammet 2023/24 vil blive fløjet med 4 daglige afgange.

Frekvens og kapacitet på ruten

Før Covid-19, blev ruten mellem Aalborg og Amsterdam betjent af selve KLM, med fly af modellen Boeing 737, på 2 ud af de 3 daglige afgange. Den sidste daglige afgang blev betjent af KLM Cityhopper.

I det kommende vinterprogram vil der mod sædvane, fra før pandemien, dog ikke blive fløjet Boeing fly fra KLM til Aalborg. KLM har valgt at ruten fortsat vil blive betjent af KLM Cityhoppers Embraer fly, ligesom det har været sædvane de sidste 2års tid.

Kigger man i bookingsystemerne for vinteren 2023, ser man at 3 ud af 4 daglige afgange fra Aalborg, vil blive fløjet med KLM Cityhoppers Embraer 190 fly, med plads til 100 passagerer ombord. Den sidste daglige afgang som flyves på rutenummer KL1329/1330 vil blive fløjet af en Embraer175.

KLMs Embraer 175 fly, har plads til 88 passagerer ombord. Samlet betyder valget af flytyper på ruten betyder at der på daglig basis vil kunne blive transporteret op til 388 passagerer på ruten.

Ruten vil fra Aalborg have afgange klokken 6.00(KL1328), 10.15(KL1330), 14.15(KL1334), og klokken 18.10(KL1336).

KLMs bookingsystemer ud af Aalborg i vinteren 2023: Foto: Screendump fKLM bookingsystemer.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *